Söndag med lite av varje

Sov till halv tio idag, vilket är länge för att vara jag. Skönt och välbehövligt var det i alla fall. Efter frukost åkte jag och Göran till Bruce skog och promenerade/joggade en timme. Jättehärligt väder ute idag, riktig sommarvärme igen men ändå lite höstkänning i luften. När vi kom hem käkade vi lunch och sen lade jag mig ett par timmar på Viskängen och läste och slappade i solen. Underbart skönt! Det är verkligen perfekt med Viskängen eftersom det ligger så nära när man bara vill slappa så där någon timme.


Viskängen taget från vår gata. En riktigt härlig liten oas.


När jag kom hem började jag plocka lite i garderoberna för att se om något kan rensas bort och slängas och även för att lägga undan lite sommarkläder. Avskyr när det är trångt och bökigt i klädutrymmena. Jag är värsta ordningsfreaket när det kommer till sånt. Så för att få ännu lite bättre ordning for jag till Ikea för att kolla förvaringsalternativ. Jag köpte ett par trådbackar som jag kan ha sjalar, mössor och vantar i nu till hösten och en lite mindre till strumbyxor och leggings som tidigare bara legat i en hög på en hylla i garderoben. Nu kan jag plocka ur hela backen när jag vill ha något. Perfekt!


Perfekt att ha Ikea på så nära håll.


Det här påslakanet blev jag kär i! Men det var tillfälligt slut =(


Väl hemma igen var vi hungriga igen men orkade inte laga mat så vi bestämde oss för att vara lata och onyttiga och begav oss ner till Söder för att käka på Max. Vi hoppade menyerna och tog bara varsin hamburgare, någon måtta får det ju vara på frosserierna..hehe..


Max på Söder, bara fem mnuter hemifrån oss.Jag tog en Maxi orginal. Smakade bra!


Nu sitter vi med varsin kopp kaffe hemma i soffan. Snart är det mörkt ute fast klockan bara är halv nio på kvällen. Snart kan man tända ljus på kvällarna. Köpte på mig det obligatoriska packet med värmeljus på Ikea så nu har vi så vi klarar oss ett tag. Vi har just sett på Kalla Fakta där ett par reportrar följt de mördade Arbogabarnen, Max och Sagas, mamma Emma Jangestig, från det att hon var nedsövd tills rättegångens slut. Man blir ju så ledsen i ögat. Kan inte fatta hur människan kan vara så stark! Man såg inte att hon ens var i närheten av att börja gråta när de intervjuade henne. Tvärtom så såg hon glad och tillfreds ut när hon pratade om det hemska som hänt. Helt obegripligt!

Ikväll: Se första delen av den brittiska kriminalserien Ashes to Ashes på Svt1 kl 21.15. Sedan läggdags!

Lördagsförmiddagar på Friskis&Svettis

Så har en ny termin börjat på Friskis&Svettis och lördagsförmiddagarna är nu inbokade ända till våren. Jag jobbar som servicevärd på Friskis€Svettis varje lördag 8.30-11.00 vilket betyder att jag bara har en sovmorgon i veckan, på söndagarna. Det var en rätt kylig men vacker morgon när jag trampade iväg på cykeln och där var en del morgonpigga motionärer som hängde på låset och ville in för att träna redan på morgonen. Det var Anette som jobbade i receptionen, en alltid lika glad och trevlig tjej från Malmö som jag tror skrattar sig genom livet.Anette i receptionen. Alltid ett skratt eller ett leende på lager!Lite senare fick Anette förstärkning av Anita, en riktigt pratglad kvinna.
Men är hon riktigt vaken? Hehe..


Klockan nio körde första passet igång, ett steppass med Jenny, och där var ca 15 st som var med på det. Det är full fart när Jenny leder. Sicket energiknippe!


Jenny in action på på stepbrädan.


Hurtigt gäng klockan nio på morgonen!

Kvart över nio börjar familjeleken, dvs föräldrar med barn upp till 6 år, och då är det full fart när alla barn kommer.   


Carina, värd på famljeleken, skriver in sig i värdpärmen.Så här kan det se ut på Familjeleken. Barnen rider på mammas eller pappas rygg.

När mitt värdpass slutar tränar jag alltid en timme på danceaerobicen som börjar klockan elva. Idag var det en ny instruktör, Martina, som körde passet. Hon höll ett funkinspirerat pass som var skitkul och riktigt svettigt. Det passet kommer jag garanterat att trivas med. Jag, Sophia och Jenny hade bestämt sedan tidigare att ta en fika efter passet så vi begav oss till Ebbas Café på Bruksgatan. Där häckade vi länge och väl på deras uteservering. Vi var rejält hungriga alla tre så istället för kaffebröd så tog jag och Jenny varsin toast och Sophia en räksmörgås. De har gigantiska portioner av allt där på Ebbas så man behöver inte oroa sig för att gå hungrig därifrån. Alla bakverk är också jättestora så man kan gott och väl vara tre på en kaka.Här sitter vi och väntar på vår mat.
Uppsluppen och trevlig stämning runt bordet var det.
Och lite allvar också. Livlig disskussion här!Sophia flirtar med kameran.


När jag sent om sider kom hem var jag helt slut så jag fick gå och lägga mig och sova middag en stund för att kunna hålla mig vaken ikväll. Nu har vi sett Masjävlar på TV. Hade inte sett den innan och tycker den var riktigt bra. Man fick sig några goa skratt och man får alla sina fördomar bekräftade när man ser den...hahaha...Riktigt bra skådespelar också. 


Imorgon: Sovmorgon! Ska bli fint väder så det får bli någon uteaktivitet plus en joggingtur.

Blä för Svenskt Skolfoto

Läste i dagens HD att Svenskt Skolfoto erbjuder retuschering av de bilder de tar på eleverna i högstadiet. På hemsidan skriver de "vi tar bort det oönskade". Det är ju helt sanslöst! Vad ska det ge för signaler till dagens ungdomar? Att de inte duger som de är? Som om inte utseendefixeringen är nog utbredd redan. Jag blir bara så trött. Jag tycker rent ut sagt det är för djävligt! Hur ska man kunna övertyga unga människor att det är insidan som räknas när de hela tiden matas med den här typen av signaler. Inte undra på att så många mår riktigt dåligt. På Svenskt Skolfoto avvisar de kritiken om att det skulle öka utseendefixeringen och jämför det med att det inte är konstigare än att det säljs smink på varuhus. Suck...

Har varit på akupunktur idag igen men känner mig sämre nu igen. Tror det beror på att jag känner mig stressad. Höll aldrig på att komma från jobbet ikväll eftersom det ringde så mycket. Och kunderna var skitjobbiga, den ena värre än den andra. Jag och min jobbarkompis Eva promenerade hem och det var så skönt att få frisk luft.Ikväll: Lägga mig tidigt och läsa