Söndag i UllaredIdag gick vi upp halv-7 för att vara tidigt i Ullared och slippa köer. Det var bara det att det var typ tusentals människor till som tänkt samma tanke. Vi var där kvart över nio (de öppnade nio) och då var det redan kö in till Gekås. Fast det var väl inte mycket annat att vänta när det är helg efter lön. Gjorde en del fynd därinne i alla fall. Göran handlade mer än jag för en gångs skull.

Min uppladdning inför besöket på Gekås. Ingen hit med blodsockerfall därinne.

Kundvagnsparkering..hehe..

"Människoparkering"...

...och så bilparkering så klart.

Ja, nog gäller det att ha tålamod när man ska tampas med alla hysteriska människor på Gekås. Det är lite djungelns lag som gäller därinne. Människan är verkligen ett märkligt släkte, en del blir som tokiga och rafsar och river som om det gällde livet. Jag måste dock säga att det är effektivt därinne för att vara så stort och så mycket folk. Man behöver aldrig köa till provhytterna och heller inte särskilt länge i kassorna. Vi gick även runt lite i övriga butikerna på området och Göran gjorde ett besök på Göran Karlssons bilmuseum, vilket han tyckte var väldigt välskött.

På hemvägen stannade vi i Halmstad för en bit mat. Har aldrig varit där förut men det verkar vara en trevlig stad. Vi hittade ett ställe som var öppet (många restauranger är stängda på söndagar) och beställde varsin pannbiff med klyftpotatis, grillad paprika, jättegod brunsås och lingon.


Smakade bra med en bit mat efter några timmar i Ullared.


Sen gick resan hemåt igen. Vi lyssnade på ljudbok i bilen både dit och hem. Rekommenderas verkligen! Ibland är det skönt att inte ha musik på när man bilar. Allrahelst när man, som jag har ganska olika musiksmak. Vi ska lyssna ikväll igen när vi lagt oss. Det blir tidigläggning! Är jättetrött efter att inte haft någon sovmorgon i helgen. Gäääsp!


Ta hand om er därute. Tjingeling!

Dr Phil & relationer

Jag ser ofta på Dr Phil. Ve och fasa tycker nog många och han är nog en sådan person som man antingen gillar jättemycket eller också tycker man inte om honom alls. Jag tyckte nog att han var som bäst i början när han startade sin otroligt populära tv-show. Sedan tittarsiffrorna i USA började dala tar han ibland till lite väl drastiska metoder för att locka tillbaka tittarna. Och nog är han amerikan ut i fingerspetsarna. För de har ju ett speciellt sätt, så är det bara. Gillar t ex inte att de alltid ska blanda in Gud i alla möjliga och omöjliga sammanhang vilket jag inte alls tycker är relevant.

Jag har alltid varit intresserad av relationer (därav intresset för Dr Phil) och de problem och konflikter som kan förekomma när människor ska leva eller jobba ihop, och självklart då även hur man löser dem. Det har gjort att jag nog utvecklat ett slags sinne för just sådana saker. Människor öppnar sig ganska lätt och gärna för mig då det nog märks att jag intresserad och öppen för det.

Med åren har jag också utvecklat en slags känslighet för de spänningar som kan förekomma mellan människor. Jag har otroligt lätt för att läsa av en speciell relations status och även känna av hur folk i min omgivning mår. Ser till exempel långt innan många andra, om någon i min omgivning inte mår bra. Detta är både på gott och ont för ibland kan det vara jobbigt att vara så sensibel eftersom det såklart påverkar mig. Det är otrevligt när man har en stark känsla av att någonting inte stämmer och det kan till och med beröra mig så mycket att det blir fysiskt. Det är jättesvårt att sätta ord på hur det känns men det sitter i magen, en olustkänsla, och jag får även svårt att hålla mig varm. Blir liksom frusen och konstig.

Har börjat promenera till och från jobbet varje dag och tar även en 20 minuters promenad varje lunch. Det gör att jag går minst en timme varje dag i ganska rask takt och jag mår så himla bra av det. Har man ett stillasittande jobb som jag är det så skönt att få lite luft mitt på dagen. Har även börjat få sällskap av en arbetskamrat, Martina, som bor bara ett stenkast från mig. Så idag bestämde vi att ta följe till jobbet och från jobbet varje dag. Idag var hon även med på lunchpromenaden. Trevligt!Kort taget på dagens lunchpromenad.


Dagens kloka ord:

"Ibland kan det vara viktigt att förstå 
de ord som inte nämns."

Reflektioner om sex
Är det bara jag som är trött på att allt ska handla om sex? I massmedia matas du hela tiden av tips och råd om hur du ska hålla sexlivet levande. Jag för min del är innerligt trött på det. Hur intressant kan det vara när samma frågor stötts och blötts för tusende gången om hur och vad folk gör i sänghalmen? Nej, avtändande är vad det är. Det pratas så mycket om sex idag att man nästan tappar lusten istället. Och fattar ni att det fortfarande finns män som blir alldeles till sig i trasorna över att se ett par kvinnobröst? Man kan ju knappt läsa en kvällstidning idag utan att de exponeras tuttar. Alltså, halva jordens befolkning är kvinnor och de har bröst. Hur spännande kan det vara!

Det handlar inte det minsta om att jag är pryd utan jag tror helt enkelt inte det är hälsosamt. Många fullt normala människor tror nog att det är något fel på dem när de läser om hur andra gör saker de själva aldrig skulle kunna tänka sig att göra. Och så tvärtom, många unga människor känner sig nog tvingade att ställa upp på saker de egentligen inte vill eftersom det tror att "alla gör så". Trots att jag som sagt inte är det minsta pryd tycker jag ändå det är obekvämt med dessa ibland väldigt uttdragna sexscener man ofta ser på film. För mig är det så privat att ha se och inget lämnas heller åt fantasin. Visst finns det vackra sensuella sexscener också, men det är inte dessa jag menar. Jag tycker att sex alldeles för ofta förfulas och det gör mig ledsen. För mig är det något vackert man delar med en annan människa man älskar.


Puss på er!