Middagsgäster & lägenhetsköp

Ikväll har jag haft syrran och Pernilla här. Vi har käkat, snackat och haft en allmänt trevlig kväll. Pernilla, som ska ha bebis i augusti, börjar bli riktigt rund om magen nu. Fattar inte att det var så länge sen man själv gick där med magen i vädret. Kan närsomhelst förnimma hur det kändes närJullan rörde sig inne i magen. Häftigt!


Hallå! Jag försöker ta kort här....


Så där ja! Så ska det se ut =)

På tal om Jullan har hon idag blivit ägare av en alldeles egen lägenhet i Stockholm. En liten tvåa i Bromma med bara 1,3 kilometer till jobbet och 12 minuter in till stan. Helt perfekt! Gissa om hon är glad! Och jag med för den delen. Den "ungen" behöver man då aldrig oroa sig för, hon har alltid sådant otroligt flyt. Och vilken lägenhet sen! Helt nyrenoverad är den och så bra planerad. Ingen har bott där efter renoveringen så det är verkligen tipp topp. Lite bilder (lånade från Hemnet) kommer här.Klicka på bilderna för att se dem större.

Visst är den fin! Det är ju så man blir riktigt avis.

Näe, nu är jag dödens trött och imorgon ska jag upp tidigt för att köpa bröd att ha med till jobbet. Det är min tur att servera frukost den här veckan. Vi turas ju om med det varje fredag, men den här veckan får det bli torsdag eftersom vi är lediga på fredag.

God natt på er!

Svininfluensan

Hur orolig ska man vara egentligen? Det börjar kännas olustig med de rapporter som figurerar i massmedia.
Smittskyddsläkaren Hans-Bertil Hansson i Region Skåne uttalar sig i dagen HD och det han säger är inte muntert.
I värsta fall kan det utvecklas till en så kallas pandemi vilket innebär en epedemi som drabbar en tredjedel av befolkningen. Det skulle innebära 300 000 sjuka, bara i Skåne! Och hur ska sjukvården kunna hantera det när de knappt kan ta hand om de som är sjuka idag? Näe, lite oroväckande är det allt.
Och hur farligt är det egentligen? Det vet ännu ingen eftersom det är först nu det här viruset, då det ändrat karaktär, smittar mellan människor (det har tidigare bara smittats mellan grisar).
Ännu finns inget vaccin och det tar flera månader att framställa ett sådant. Det verkar också som om det i första hand drabbar unga människor och de tror man beror på att de äldre har kvar ett immunskydd som de utvecklade när de hade influensan för många år sedan. Det kan också vara så att unga, starka människor framför allt blir sjuka för att deras immunförsvar reagerar så kraftigt på viruset eftersom de har ett mycket bättre immunförsvar än äldre och svagare människor. Ingen vet ännu heller hur stor risken är att dö i sjukdomen. Visst är det lite läskig, det känns inte helt bra i magen när man hör alla rapporter.

Imorgon kväll har jag bjudit hem syrran och Pernilla på lite mat. Det ska bli trevligt. Återkommer med rapport om det.

Slutar med lite bilder från min promenad i söndags.
Tittut!

Seg, slö och...


...uttråkad!

Vad ska man hitta på idag då? Slappa på Viskängen med en god bok (känner mig lite för rastlös för det), gå hem till syrran som har barnkalas (det kan gå rätt vilt till...orka!), gå en promenad (ja, det får det hur som helst bli, trist att gå själv bara) eller städa lite (nä, fy fan vad trist). Ja gud vad positiv man var idag då!

Igår kom vi äntligen igång med koreografin till vår uppvisningsdans, så nu känns det som vi är på banan. Jag är typen som vill ha framförhållning och gillar inte att hålla på med allt i sista minuten. Nu har vi nästan en månad på oss att öva så det sitter bra också. Dans måste vara synkat, annars ser det för bedrövligt ut.

Jag och Sophia tog sen en picknick på ett par timmar på eftermiddagen. Jag köpte med mig en sallad (Sophia hade gjort en egen hemma) och så blev det varsin latte till det. Vi slog oss ner i parken uppe vid Kärnan där det redan var en del folk som låg och solade.


Även Sophia blev sugen på att pressa lite i solen.

Som vanligt hade vi jättetrevligt och vi pratar så bra tillsammans om det mesta. Tänk att man kan bli så goda vänner trots att vi tillhör olika generationer. Sophia är lika gammal som min dotter, men det spelar ingen roll, vi trivs lika bra ihop ändå.

Göran verkar också ha det bra uppe i Brocksjö. Snön ligger fortfarande kvar och det är kalla nätter vilket gör att det blir kallt i huset, men på dagarna blir det varmt och gott. Vi hörs varje dag så jag får rapporter. Ganska fascinerande att vi befinner oss i samma land och att det skiljer så mycket på vädret.

Nä Carina! Marsch in i duschen! Nu är det slutslappat. Någon ordning får det ju ändå vara även om man är ensam och gör lite som man vill.

Tjingeling!