Kräftskiva
On my way! Gud, att jag alltid ska se ut som en bitch på bild. Hahaha...

Vi var ett lagom stort och glatt gäng som igår kväll samlades hemma hos Sandra och Aris på kräftskiva. Sandra och Cecilia var kvällens värdinnor och initiativtagare till kalaset. Det var delvis knyte och jag hade ett par olika ostar med mig plus räkor eftersom jag inte är någon älskare av kräftor. Var och en hade också sitt eget dricka med sig. Jag drack rosévin till mina räkor vilket jag förövrigt druckit genomgående denna sommar när jag varit ute på något.

Det var riktigt god mat och vi satt i flera timmar och käkade. Det blev en riktigt gedigen buffé av allt alla hade tagit med sig och trots att vi åt mängder så blev nog hälften över. Sandra hade även gjort en jättegod efterättspaj som serverades med vaniljsås och när maten var avverkad kom godisbordet fram i form av choklad, smågodis, nötter och chips.

Sofia (som inte ville inte vara med på bild) och Louise.

Aris ser full i fan ut.

Sandra, en av kvällens värdinnor.

Aris tar stöd av kvällens andra värdinna, Cecilia =)

Louise stod för underhållningen, genom att hålla låda hela kvällen.

Till och med "kräftgubben" såg lite på sniskan ut fram på småtimmarna.

Ja, det blev många goa skratt denna kväll som gick fort, som alltid när man har trevligt, och vid halv-1 bröt vi alla upp. De flesta av oss åkte raka vägen hem medans några gav sig ut i nattens vimmel för att fortsätta roa sig. Orka! Näe, är för gammal för sånt. Annat var det förr, då gick man liksom hem när klockan var sådär ett, två på natten. Nu går folk ut vid den tiden!!! Det var inga ställen som hade öppet längre än till två för den delen så även om man hade orkat så.

I morse var jag och Sophia varit ute på en lång promenad i Pålsjö skog. Jag hade lovat Madde att komma på hennes danceaerobic nu på eftermiddagen men passet blev inställt då hon lyckats med konststycket att få en glasbit i foten, ajajaj.

Så nu viker jag resten av kvällen till mys i soffan. Känns som en ok avslutning på helgen. Eller vad säger ni?

Tjingeling!

Brist på vitamin B12


Det gör tydligen inte jag! Var på vårdcentralen idag, då jag tycker jag känt mig konstig några veckor. Ja, konstigare än vanligt då...hahaha.. Det visade sig att jag har jättedåligt blodvärde (100) och dessutom förmodligen brist på vitamin B12, och det får man tydligen när man äter för lite kött, fisk och ost samt dricker för lite mjölk. Inte undra på att jag mått knepigt. Har liksom känts som om jag trampar luft eller så där som man kan känna när man går i land efter att ha åkt båt länge. Men nu har jag fått B12-vitaminpiller och så får jag väl försöka peta i mig lite mer kött då. Är inte överförtjust i det precis. Mjölk dricker jag så gott som aldrig och väldigt lite ost, så det stämmer ju som läkaren sa.

Tur att man känner sin kropp så bra. Visste väl att det inte var som det skulle! Men nu kan det ju bara bli bättre =)

Tjingeling!

Rökförbud


Till våren får förskollärare, vaktmästare och parkarbetare som jobbar i Stockholms kommun  och som röker, ställa in sig på att sluta. Den 1 maj nästa år införs rökförbud på arbetstid för Stockholms stads cirka 45.000 anställda. Det skriver Dagens Nyheter idag. Förslaget om ett rökförbud tas i höst och har stöd av hela den borgerliga majoriteten. Inte ens en liten rökpaus kommer att tillåtas. Under lunchen är det däremot tillåtet eftersom det räknas som obetald arbetstid. Tuffa bud i Mellerud med andra ord!

Enligt borgarrådet Eva Samuelsson så har t ex föräldrar som har barn i förskolan klagat på att det luktar rök om personalens kläder. Man hoppas också att sjukfrånvaron ska minska och att det ska sporra de som röker att sluta. Enligt Statens folkhälsoinstitut ligger kostnaden för en arbetsgivare på mellan 27.000 och 36.000 kronor på grund av högre sjukfrånvaro och rökpauser men Eva Samuelsson hävdar att det inte är fråga om ekonomi utan om personalens hälsa. De som röker kommer dessutom att erbjudas rökavvänjningsprogram.

Stockholms stad är en av landets största arbetsgivare. 33 andra kommuner har redan, i varierande utsträckning, infört rökfri arbetstid, enligt en rapport från sveriges kommuner och landsting. Abdo Goriya, som är ledamot av fullmäktige, ordförande i socialnämnden och rökare av ett paket cigarretter om dagen, tycker att förbudet är integritetskränkande.
 
Ja, vad tycker ni gott folk? Är det rätt att införa rökförbud på arbetsplatser? Det är ju som ickerökare lätt att säga att det är ett bra förslag men jag kan samtidigt förstå frustrationen alla rökare måste känna. Jag har ju själv rökt, så jag vet ju att detta inte är helt lätt.

Idag har jag varit på massage och bokade genast in en ny tid om en månad. Gud så skönt det är! Skulle lätt kunna ta en massage varje vecka.

Avslutar med ett par bilder från Stadsparken igår för nu ska jag hänga tvätt och sen se "So you think you can dance".