Tack!

Vill börja med att tacka för de fina kommentarer jag fått på mitt förra inlägg. De värmer och känns ärliga och jag behöver verkligen få positiv respons på detta. Anna känner jag inte men det känns särskilt skönt att höra tankar från någon som är i samma situation. Tack Anna!

Så har då första advent passerat. Och ja, jag har ställt fram staken och hängt upp stjärnan.


Här har ni bildbevis på mitt vardagrumsfönster =)

Vi tog oss även denna söndag en tur med bilen och styrde kosan till Halmstad och för en gång skull hade vi riktigt fin väglag. Väl framme var vi hungriga och hittade en mysig restaurang för att äta en bit. Tog oss sen en runda i stans alla affärer, kul att gå på shoppingrunda någon annanstans en Helsingborg. Inte för att det blev så mycket shoppat av men det var trevligt ändå och det är faktiskt en bedrift när man heter Carina och gillar att handla.


Fin skyltning i en av Halmstads butiker.

Döm om min förvåning när jag gick rakt på åmålsbor där i vimlet, det vill säga Eric (Jullans pojkvän från gymnasietiden) och hans nuvarande sambo Jenny med barn. Helt otroligt vad världen är liten! Hon väntar en bebis till i april och berättade att hon har mått konstant illa och kräkts hela graviditeten. Fy vad hemskt! Lider verkligen med henne. Dom hälsade så gott till dig Jullan om du läser!

När vi traskat runt några timmar och trängst med allt folk tog vi oss en fika innan vi for hemåt igen. När vi körde ut från stan började det att regna så bilresan hem var ganska jobbig. När vi kom hem tände vi massor med ljus och myste i soffan resten av kvällen och såg på "Vem kan slå Filip och Fredrik?". Faktiskt riktigt underhållande och jag har faktiskt ändrat uppfattning om de där två, för jag har alltid tyckt att de är lite tramsiga.

Idag har jag varit och inhandlat lite glögg och tänkte nu ta mig vinterns första glas, trots att jag är ensam hemmaeftersom Göran jobbar kväll den här veckan. Valde en sort som jag hört av flera ska vara riktigt god. Fin flaska också!


Blossa starkvinsglögg med clementinsmak.

Återkommer med ett litet utlåtande när jag provat =)

Tjingeling!Glöggen fick helt klart godkänt! Var lite orolig att clementinsmaken skulle ta över, men det smakar fortfarande glögg. Det jag har lite svårt för är färgen, jag tycker ju att glögg ska vara mörkröd. Jag håller fortfarande den traditionella starkvinsglöggen som nummer ett, men det här var helt klart ett trevligt alternativ. 

På återhörande!

Respekt


Så nalkas då advent. Inte för att jag bryr mig så mycket. Visst, jag tar också fram adventsljusstaken och hänger upp stjärnan i fönstret men det stannar vid det. Det är ju trevligt med alla ljusen men för mig har det inget med julen att göra. Jag tycker helt enkelt att det är fint. Budskapet däremot, ställer jag inte upp på alls, men jag kan tänka bort det och jag gör bara det jag själv vill när det handlar om julen. Allt annat skiter jag i, vilket en del, eller ganska många faktiskt, har väldigt svårt att acceptera. Man blir nästan sedd som om man vore något slags ufo när man säger att man inte gör alla de där sakerna som hör julen till. Kan inte folk bara låta mig vara i fred!!?? Vad spelar det andra för roll vad JAG gör eller inte gör när det gäller den saken? Vem skadar JAG genom att inte göra som de flesta andra i en specifik fråga? Jag fattar inte hur folk kan ha så ont av något som inte på något sätt skadar dem?
De värsta är de som klagar över hur jobbigt det är med allt de ska göra och framförallt hinna inför jul. Då brukar jag undra; "Varför gör du det då?" Många svarar då; "Jamen det måååste man ju". Och vem har sagt det om jag får fråga? Vem bestämmer att vi måste göra alla de där sakerna vid en speciell tidpunkt varje år?

Samma sak gäller när folk har åsikter angående stor åldersskillnad i förhållandet. Och allra helst när, som i vårt fall, kvinnan är äldre (gud förbjude, och ve och fasa). Innan folk vet att jag lever med en yngre man kan jag höra dem dissa sådan förhållanden totalt. När jag sen berättar att jag själv har det så, kan samma person vända och mena att "åldern har väl ingen betydelse" eller "vad  coolt" och så vidare. Jag tror inte någon som jag har berättat för om vår ålderskillnad har sagt de där sakerna som man för höra innan de vet. Hur trovärdigt är det? Folk är så jävla fega rent ut sagt. Och är det jag eller de som ska leva med en yngre man? Återigen, hur kan de ha så ont av något som de själva inte kan skadas av? Jag har hört de mest hemska kommentarer fällas om stor åldersskillnad av sådana som inte vet att jag lever i ett sådant förhållande. Och det har gjort att jag har svårt att stå för det i alla lägen och jag berättar det bara för de som jag känner mig riktigt trygg med. Jag vågar påstå att vara gay idag är mer accepterat än ett förhållande där kvinnan är så pass mycket äldre som jag är i mitt.
En annan sak man ofta får höra vad gäller stor ålderskillnad är att det måste finnas någon hake för när folk får veta, är det som om förhållandet ska granskas med lupp. Antingen handlar det om pengar, om sex, eller att det skulle vara något "konstigt" med personerna, killen söker för största sannolikhet en modersgestalt i kvinnnan och det kvinnan känner kan inte vara något annat än moderskänslor osv, osv i det oändliga. Att det handlar om ren och äkta kärlek, är för de flesta helt uteslutet. För vad kan en ung man se hos en "rynkig gammal kärring" och "vad kan en mogen kvinna få ut av en så ung man"? Vad är det för människosyn? Jag mår dåligt av att höra hur många tänker och hur ska de känna sig den dagen då de själva blir gamla och rynkiga? Näe, bristande respekt är vad det handlar om. Tänk om folk kunde lägga den där energin på att ändra sitt tankesätt istället och lära sig uppskatta en människa för dennes egenskaper? Även i min vänskapskrets är de flesta yngre än jag. Men det är det ingen som på långa vägar ifrågasätter så mycket. Jag väljer inte vänner efter ålder, utan efter hur bra personkemin stämmer. Det är för mig mycket enkelt och helt självklart. Skjut mig om ni vill...hahaha...

Jag vill har ärliga kommentarer på detta. Var inte fega nu! Ni respekterar mig och jag respekterar er. Okey?

Igår testade jag Zumba. Det var skoj som fan men jag tror inte på det som träningsform i långa loppet, i alla fall inte för min egen del. Idag står afrikansk dans på schemat och det har jag testat förut några gånger. Jobbig, svettigt och riktigt härligt!

Förhoppningsvis hinner jag även övningsköra lite igen. Ja, jag övningskör eftersom jag inte kört bil på över tre år. Men takterna sitter i och jag behöver bara vänja mig vid trafiken igen.

 

Tjingeling!

Scary!

 

Men hallå! Är det verkligen meningen att ett päron ska se ut så här? Det är ju gigantiskt! Man blir ju nästan rädd att äta det. Är det genmanipulerat tro? Kan man råka ut för någon allvarlig störning om man äter det? Nåja, det lär ju visa sig, för alltihopa slank ned, allt utom skaftet...hahaha..Så om ni tycker jag börjar bete mig konstigt så vet ni varför.