MammografiIdag var jag uppe med hönan för att gå på mammografi. Undrar alltid hur de ska lyckas få in mina "ärtor" i den där apparaten. Fascinerande! Önskade sköterskan lycka till och vi skrattade gott. Och det gick bra den här gången också. "Får man kallelse en gång om året numera", frågade jag. "Nej, det är två år sedan du senast var här", svarade hon. Kvack! Två år sedan! Shit alltså, vad fort tiden går.

Var på återbesök hos läkaren i går också. Han sjukskrev mig 25 procent i en hel månad till. Nu återstår bara att se om Försäkringskassan godkänner det också. Blir galen på reglerna som är för de som är sjuka. Jag hoppas innerligt att borgarna åker så det ryker i nästa val. Jag betalar gärna lite mer i skatt för att vi ALLA ska få det bättre och en trygghet när vi inte mår bra. Man ska ju inte behöva fråga sig om man har råd att vara sjuk!!!!

Hoppsan! Precis nu i skrivandets stund ringde de från Försäkringskassan. Gulp! Men de ville bara höra hur jag förlägger min arbetstid nu när jag är sjukskriven??? Blev så överrumplad att jag glömde att fråga varför de vill veta det. Ja, ja...

Idag är det ju Valborgsmässoafton och tyvärr öser regnet ner utanför. Planerat var att vi skulle grilla hos syrran och Jocke men som det ser ut nu så får vi nog hålla oss inomhus istället.

Hur firar ni Valborg?

Acceptans

 

Acceptans är för mig att se verkligheten som den är. Att kunna se igenom människors skal och förstå deras handlanden men även att våga konfronteras med sina egna svagheter och sin sårbarhet och ändå tycka om sig själv.

För den skull är det inte nödvändigtvis samma sak som att jag tycker att allt jag ser är bra, rätt, riktigt, rättvist eller vackert. Acceptans är att kunna se verkligheten utan att låta sig påverkas av de känslor som väcks inom en. Allt har en orsak oavsett om vi gillar det eller inte och det är mycket vi inte kan påverka. Men vi väljer hur vi reagerar och agerar på denna verklighet. Jag reagerar ofta väldigt starkt känslomässigt på saker som är svåra att påverka. Det är jobbigt och det är någonting jag måste lära mig att hantera.

 

Ett enkelt exempel ; Är vädret kasst precis den dagen jag har planerat en fin utflykt blir jag sur, ledsen och besviken när jag skulle kunna välja att bara acceptera det eftersom jag ändå inte kan påverka det. Jag och många med mig skulle må så mycket bättre om vi lyckades med det detta. Det kräver mycket arbete och att man hela tiden är medveten om sitt sätt att reagera i varje situation.

 

 

"Jag såg hur häggen blommade

Det kom en doft från den.

Jag sade till min älskade; Kom ut och se och känn!

Hon stod vid makaronerna

Och sydde på en klut

Och när hon lyfte blicken,

hade häggen blommat ut..."


Alf Henriksson