På vift i nya bilen

Nu när vi skaffat bil så måste jag komma igång och köra lite mer. Har kanske kört bil fem gånger sen jag flyttade ner till Skåne 2006. Så idag tog vi oss en tur mot Skånes Fagerhult för att jag skulle få köra lite. Väl framme gick vi en liten vända in på en skogsväg för att får sträcka lite på oss och andas lite skogsluft.
Göran letar hallon.


Får man se?


Hahaha...det var det ynkligaste.

Det fanns jättemycket hallon men de var som ni ser pyttesmå. Det har nog varit alldeles för torrt och en hel del kart hade torkat helt.
Det var längesen jag såg en blåklocka. Fint!


Tjenare! Inte precis klädd för skogspromenad. Men den var oplanerad.


En stackars humla som slutat som myrföda.

Sen blev vi hungriga så vi svängde in till Örkelljunga av alla ställen för att se om vi kunde hitta någonstans att äta en bit. Där fanns inte mycket att välja på men nöden har ingen lag så det fick bli en pizza för det var det enda vi hittade. Eller jag åt pizza och Göran tog en Kebab-tallrik. Vi var riktigt hungriga och det smakade riktigt gott.Men fy hörrni vad med getingar det börjar bli. Man blir ju tokig när man sitter ute och äter. Och envisa som synden är de. Man får passa sig och hålla koll på vad som följer med in i munnen.

Innan vi for hem igen gick vi en liten vända för att se oss omkring. Men Örkelljunga gjorde inget bestående intryck. Ganska tråkigt ställe faktiskt, så dit åker vi inte fler gånger. Ibland kan ju sådana där små ställen överraska och vara jättemysiga, ja riktiga smultronställen.

Imorgon kväll kommer äntligen Annelie och Pontus. Tjohooo!

Flitig

Har haft städdille nu ett par dagar. Jag har rensat i alla skåp och lådor utom badrumsskåpet. Jag ska göra en riktig grovrengöring i badrummet så då tar jag skåpet samtidigt. Idag har jag även slipat och oljat in mina ekmöbler i köket och bordet i vardagsrummet så nu ser dom som nya ut. Drog även fram soffan och gjorde rent. Jösses vad damm det samlas där! Dammsög även alla kuddar och dynor i soffan så nu känns det verkligen fräscht. Just det ja, har ju hunnit med att tvätta lite också och varit ner på Söder ett par vändor. Först för ett besök på vårdcentralen för att hämta mitt sjukintyg. La så klart ifrån mig plånboken där. När jag kom hem hade de ringt på min mobil som låg kvar hemma att de tagit hand om den. Jag har alltid sådan tur! Det är därför jag aldrig lär mig. Och ja, det finns faktiskt ärliga människor. Så då blev det ytteligare en tur ner på Söder, hej och hå.

Det är ju Helsingborgsfestivalen nu men idag verkar den regna bort. Jag bryr mig inte så mycket för det är ändå inget som lockar så där jättemycket. Men jag tycker synd om arrangörerna som lägger ner ett stort jobb på arrangemanget.


Ganska glest med folk bland stånden nere på söder.


Kanske inte så konstigt när det regnar och blåser.

Idag går även Göran på semester så nu har vi fyra veckor ihop för första gången. Ska bli mysigt. Vi har bokat en resa till Berlin även i år och sen blir det nog en tur med Pålle, den nya bilen. Men först kommer Annelie och Pontus ner i nästa vecka. Som jag längtar!

Tjingeling!

Hjärtan <3

Pimpade mina väggljusstakar med dessa hjärtan.


Utan hjärtan. Bättre med. Eller hur!


Hängde två sådana här fina tyghjärtan på min tavla i sovrummet.

Har även införskaffat en väggdekoration men har väldigt svårt att bestämma mig för var jag ska sätta den. Man kan ju inte precis ångra sig när den väl är på plats. Får lura lite på det.

 

Idag är det mulet och de har lovat regn. Ska passa på att röja i lådor och skåp. Rensa bland papper och saker. Lite feng shui med andra ord. Tror jättemycket på det. Jag mår alltid så bra när jag får mer plats och space i mina utrymmen.


Tjingeling!