Äntligen...

...har jag fått till en träff med My. Vi har pratat om det jättelänge att vi måste ses. Hon slutade på Öresundskraft i höstas, dels för att hon fick lilla Elliott men även för att hon bara hade ett vikariat. Har saknat henne jättemycket på jobbet för vi kom jättebra överens och har väldigt lika värderingar. Ska också bli jättekul att se Elliott igen och hur han utvecklats.

Söta My =)

 

Ska även träffa Sophia en sväng i eftermiddag efter hon slutat jobbet. Hon ska skriva in sig på Arbetsförmedlingen eftersom hon jobbar sin sista dag på jobbet idag. Hon har haft ett vikariat som går ut och planerar att börja plugga till hösten. Önskar henne all lycka till! Det är hon verkligen värd!

 

Igår var jag på thailändsk massage och det var riktigt skönt. Betalade bara 350 kr för

75 minuter vilket är väldigt billigt. Det blir nog fler besök dit för jag behöver verkligen ta hand om mig själv. Varför blir man alltid lite snål när det kommer till sådana saker? Man kan ju gladeligen gå och fika flera gånger i månaden utan att blinka och vad kostar inte det i slutändan?

 

Vad brukar ni göra när ni vill ta hand om er?

 

På tal om Thailand, på påskdagen åker syrran, Jocke och Kalle dit och är borta nästan tre veckor. Låter ju inte helt fel eller? Fast jag vet inte, jag är inte så jättesugen på att resa. Jo, om någon bokar och fixar allt och jag bara får åka med är det helt okej. Hahaha...återigen...jag är världens bekvämaste människa. Men det står jag för.

 

Tjingeling!

 

Middagtips

Vad blir det för gott om man tar dessa ingredienser?

 

Jo, världens godaste Chili Con Carne =) Tadaaam!!

 

Receptet är "Den nakna Chilin" av Jamie Oliver och är en lite lyxigare modell av rätten. Jättegod! Här kommer det i fall ni vill testa. Jag brukar göra dubbelt upp så har man till typ tio matlådor extra.

 

500 g högrev eller nötfärs
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 strukna tsk chilipulver
1 färsk chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 rågad tsk mald spiskummin
Salt och nymalen svartpeppar
200 g soltorkade tomater i olja
2 burkar krossade tomater
1/2 kanelstång
2 burkar röda bönor

Skär högreven i bitar och gör köttfärs av den i matberedaren. Finhacka lök och vitlök i matberedaren och fräs dem mjuka i lite olivolja i en stor kastrull. Rör i chilipulvret, chilifrukten och spiskummin. Salta och peppra. Häll i köttfärsen bryn den.

Kör de soltorkade tomaterna till en pasta i matberedaren och häll dem i kastrullen. Lägg i kanelstången, häll i burktomaterna samt ca 3 dl vatten. Låt puttra på svag värme i en timme. Häll spadet av bönorna, blanda i dem och låt koka i 30 minuter till.

Servera med sallad och creme fraiche- och citrondressing:


1 stor citron, kluven på tvären
3 msk olivolja
3 msk creme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
2 rågade tsk dijonsenap
salt och peppar

Stek citronhalvorna med snittytan neråt i lite olja i ca 5 minuter tills de mjuknar. Pressa ur saften i en skål och rör i övriga ingridienser.

 

Dressingen, som man bara ringlar över, är helt underbar och sätter verkligen pricken över i:et på rätten. Ett gott bröd till är också ett måste. Smakligt måltid!

 

Tjingeling!