Lördagkväll med pappa som huvudperson

Gårdagskvällen tillbringade vi hemma hos syrran där pappa är på besök. Jocke var som sagt borta över helgen. Syrrans fisk- och skaldjursgryta var helt fantastisk. Hon är så duktig på matlagning. Det blir ju bra resultat när man lägger ner tid och energi på sin matlagning. Där är vi absolut inte lika!


Syrran serverar pappa sill och potatis.
Det var bara han som ville ha det som förrätt.


Och knäckebröd med ost till är ett måste när man heter Sven-Erik.


Kalles kompis Fredrik är redo för att gå ut och skrämmas.

När vi ätit och druckit gott bänkade vi oss framför tv:n för att se på "Så mycket bättre". Tycker de har fått fram en riktigt bra programform där. Igår var det Tomas Di Levas dag och de andra fick tolka hans låtar. Jag gillar ju Tomas Di Leva och tycker att han gjort många bra låtar.

När vi gick hem hade det börjat regna så vi blev rejält blöta. Göran gick direkt och lade sig eftersom han jobbat hela dagen. Jag var uppe lite längre och hängde framför datorn. Slutar med en liten film när pappa sjunger vilket han gör för det mesta...hahaha...

Sophia

Igår käkade jag och Sophia lunch på Haket och vi blev sittande där ett par timmar. Vi hade mycket att ventilera eftersom vi inte hunnit ses på ett tag. Givande samtal som innehåller både glädje och sorg men ack så nödvändiga när man som både jag och Sophia vill utvecklas som människa. Vi har hittat en fin balans mellan oss där vi både ger och får och det är väl så en bra relation ska se ut. Jag är glad för hennes framgångar och hon för mina och vi vill hjälpa när någon av oss har det tufft.

Det gäller också att lägga samtalen på en nivå där man är ärlig och säger vad man tror och tycker. Ibland kan sanningar och insikter vara smärtsamma men de måste upp till ytan för att förändring ska kunna ske. Det är ingen mening med att bara sitta och hålla med varandra för det blir ingen hjälpt av. Det är det vi är så bra på, att säga varandra jobbiga sanningar där vi både inser att det bara är med goda avsikter.


Tack Sophia för att du är en så vacker och fin vän <3

Lördag hela dagenVågar inte dansa zumba idag heller. Känner att ryggen fortfarande är skör och det gör ont i vissa lägen. Känns som om minsta lilla felvridning kan ge mig ett återfall, ve och fasa. Aldrig mer vill jag uppleva sådan smärta!!!

Idag jobbar Göran och jag ska ner på stan och träffa Sophia över en fika. Det var jättelängesedan vi sågs så det ska bli mysigt att få rå om henne en stund och höra vad som hänt i hennes liv sen sist.

Ikväll är vi bjudna till syrran på fisk- och skaldjursgryta. Ska bli gott! Det blir jag, Göran, pappa, syrran och Kalle. Joakim är borta över helgen så vi får klara oss utan honom.

Imorgon hoppas jag på fint väder så att vi kan ta oss ut i naturen. Älskar skogen så här års. Men det är inget som slår dalslandsskogarna. Kan få enorma längtattacker efter dem. Saknar, saknar, saknar!