Björn Lindeblad

 
Idag har jag köpt biljett för att lyssna på den här mannen =)
 
Björn är en mycket uppskattad föreläsare. Som ung civilekonom sadlade han 1992 om helt och blev buddhistisk skogsmunk i Thailand. Han fick då namnet Björn Natthiko. Efter 17 år som munk i både öst och väst kom han  tillbaka till Sverige.
 
Hans föreläsningar handlar om hans resa genom livet, hans livsval, insikter och upplevelser. Han berättar bland annat varför han blev munk och även varför han slutade vara det. Ni kan ju tänka er vad mycket han har att berätta och reflektera över och jag är sjukt nyfiken på honom.
 
Den 29 november kommer han till Helsingborg och det ser jag mycket fram emot.

Att tycka om sig själv

Det har nog aldrig funnits så mycket skrivet om hur vi ska sköta våra kroppar vilket är en stor källa till osäkerhet. Vi matas med tips på hur vi kan se bättre ut vilket underförstått ger signaler till oss att vi inte bör vara nöjda. Vi bombarderas också av det som anses vara vackrast, bäst och mest perfekt.
 
Många av oss är dessutom utrustade med ett kritiskt tänkande som gör att att man automatiskt fokuserar på det som är negativt istället för det som faktiskt är bra, snyggt och härligt. Jag vet folk som slutat spegla sig för att de är så missnöjda med sitt utseende.
 
Målet borde vara att man inte ska behöva bekräftelse av andra för att må bra. Är man däremot snäll mot sig själv och väljer att hitta det som är bra hos en själv och verkligen håller fast vid det, lär man sig även att acceptera det man tycker är mindre bra. Ju bättre du blir på detta ju mer känner man att ens värde inte ligger i utseendet.
 
Och hur taskig är man inte mot sig själv när man jämför sig med en en retucherad kropp på papper?