Julla på vift

 
Idag har Annelie och Pontus åkt till Cap Verde för att fira att Annelie fyller 30 år. Jag minns det som igår när hon kom till världen, så liten och oförstörd, och känslan av att vilja skydda henne mot all världens farligheter. Kommer ihåg när jag skulle lämna BB och stod i entrén med henne i en sådan där babylift och det stod en bil på tomgång på gatan. Blotta tanken på att hon skulle andas in den förorenade luften i sina rena lungor fick mig att må illa.
 
Och känslan lever kvar, man vill bara skydda henne mot allt som kan skada och göra illa. Vara den som tar över det jobbiga när livet är svårt. Men det går ju inte. Och jag antar att det är som det ska vara, att man själv får lära sig att hantera svårigheter i livet.

 Från den sekunden man får barn blir livet så totalt annorlunda och man slutar aldrig att vara mamma. Att hon nu är trettio år ändrar inte på det faktum att det fortfarande betyder allt att hon har det bra.

 
Och just nu när jag skriver detta kom det ett sms från henne från Cap Verde där de sett en fantastisk solnedgång och ätit en god middag. Härligt!
 
Goa unge <3
Jag älskar dig!

Hos tandläkaren

Har haft en lugn skön och slapp helg. Så skönt att bara vara inne i soffvärmen när det snöar och blåser utanför. Har kollat på film, sett på tv och läst.
 
Idag var det dags gör tandläkarbesök. Efter några röntgenplåtar och en översyn konstaterade min tandläkare att jag inte hade några hål och att sköterskan bara skulle ta bort tandsten. Att ta bort tandsten är banne mig värre än att laga hål, allrahelst när man som jag har superkänsliga tandhalsar. Sköterskan förbarmade sig över mig och tog den "manuellt" istället för den där hemska saken som ser ut som en borr och sprutar vatten. Hua, jag ryser bara jag tänker på det.
 
Tror ni inte, att när jag sitter där kommer min tandläkare tillbaka och säger; "jag kollade och jämförde röntgenplåtarna med förra året och jag vill dubbelkolla en tand". Och vips så hade han lika förbannat hittat ett hål. Fy vad besviken jag blev. Så nu kommer hela kalaset att sluta på 3000 härliga kronor som jag kunde ha gjort något myyyycket roligare för. Riktigt surt!
 
Ikväll har jag masserat en jobbarkompis och hon stannade en stund och vi snackade lite om ditten och datten. Trevlig måndagkväll med andra ord.
 
Nu är det bingen som gäller. Nattinatt!