Allt slit förgäves!

Asså! Nu är jag lite kinkig faktiskt. Ni som någongång blivit av med en cykel, vet vilka bestyr det är att fixa med alla papper, i alla fall om man har tänkt sig någon ersättning för förlusten.
 
Det är ju miljoners uppgifter (som man såklart har ett elände med att leta upp) som ska anges, först i polisanmälan och sen till försäkringsbolaget. Cykeln är sju år gammal och jag visste ju såklart  preciiiiis var jag hade mina papper angående den. Näää, det fick bli en tur till cykelhandlaren som hjälpte mig att ta fram alla fakta. Tack för det!
 
Och vad tror ni det slutade med? Jo, när det räknat bort värdeminskningen och dragit bort självrisken så kom de fram till att jag får NOLL, NADA, ZERO i ersättning.Det bidde INGENTING!
 
Allt detta besvär till absolut ingen nytta alltså. Så nu blir det till att traska och gå och jag är lika glad ändå. Not!
 

Klok tonåring

Läste ett så bra citat idag, som en av mina vänner på Facebooks trettonåriga dotter myntat.
 
"Allt handlar inte bara om att vinna, utan om vad alla andra kan förlora..." 

Är inte det tänkvärt och så himla klokt, så säg! Det fick i alla fall mig att börja fundera på vad det faktiskt innebär och vad jag lägger för värdering i de orden. För visst går det alldeles för ofta prestige i saker för att man till varje pris ska ha rätt?
 
Att envist hålla fast vid en åsikt bara för att det är skämmigt att ändra sig är för mig bara ett svaghetstecken. I fall någon har tillräckligt starka argument är det väl en styrka att faktiskt kunna omvärdera en åsikt? Det är för mig en väldig styrka. Den som aldrig kan ha fel, utan bara tycker att alla som inte tycker som en själv är idioter, är i mitt tycke de verkliga förlorarna.
 
Så Tisse, om du läser detta, var stolt över din kloka dotter!

Så borde vi alla tänka lite mer

"Om du inte är till nytta så var heller inte till onytta,

om du inte kan glädja mig så tillför mig heller inte någon sorg,

har du inget gott att säga till mig så säg mig heller inget ont"