Så nice med helg

Den här veckan alltså, jädrar vad dryg. Jobbet har tagit så otroligt mycket energi och jag känner mig helt urlakad rent mentalt faktiskt samtidigt som det varit en rolig och bra vecka. Hör själv hur snurrigt det låter, men jag kan inte riktigt sätta ord på det. Och det är ovanligt när det kommer till mig...hahaha...
 
Och lite hallowenkänsla såg min kära kollega Vibecke till att det blev idag.
 
Svårt att bli skrämd av någon som ser så snäll ut =)
 
Ja, någon hade roat sig med att skriva på spegeln inne på toa också. Scary!
 
 Och idag blev det hamburgare på lunchen med Eva och Johanna. 
Här har vi alltid lika glada Johanna.
 
Därför fick det bli en fräsch sallad här ikväll som lite kompensation.
Får ju vara lite balans i tillvaron.
 
Näe, nu är det läggdags för den här tjejen. Ska upp och träna cirkelfys imorgon. Klockan nio ska jag vara på plats. Tjohooo!

Vuxenmobbning

 
Visste in att 300 000 personer i Sverige, varav 75% kvinnor, anser sig vara mobbade på sin arbetsplats? Av dessa går det så långt att drygt 300 personer tar livet av sig. Det handlar om att vara utsatt för mobbning av arbetskamrater och chefer. Är inte det skrämmande siffror? Att vuxna människor beter sig så är för mig en gåta.

Mobbningen kan yttra sig så som lögner, förtal (ofta anonymt framförda), medvetet undanhållande av arbetsrelaterad information, utfrysning, isolering med mera.

De flesta mobbningsoffer reagerar med okontrollerbar ångest, sömnproblem, mardrömmar och depressioner. Långt efter det att mobbningen upphört finns den posttraumatiska stressen kvar, ofta med livslångt lidande. Allvarliga mobbningsfall slutar i regel med att offret får skulden och blir utstött från arbetsplatsen. På detta följer långtidssjukskrivning, arbetslöshet och ibland en livslångt lidande och en kamp för att få upprättelse.

Det är illa nog att barn mobbar varandra men att vuxna inte har mer vett är verkligen skandal!