Sluta aldrig uppvakta varandra

 
Jag har talat med många, framförallt kvinnor, som på olika sätt uttrycker en avsaknad av att känna sig sedda i sina relationer. De talar om hur mysigt det var den första tiden när uppvaktningen var en självklar del. Det är lite trist att detta ofta avtar med tiden, för det är faktiskt ganska lätt att hålla det vid liv. Det behövs och kostar så  lite att uppmärksamma sin partner och framförallt ger det så otroligt mycket tillbaka!
 
Många tror också att män inte har samma behov att bli sedda av sin partner, men det tror jag är en myt. Varför skulle det vara genusrelaterat? Det är väl något som alla vill i sina kärleksrelationer?
 
Jag tror det handlar om att vara generös med sin närvaro och intresserad av den andra. Att att ta sig tid att  lyssna på varandras behov och inte lyssna lite halvt samtidigt som man sysslar med någonting annat under tiden.
 
Om man känner att partnern inte ser en längre kan man ju alltid börja själv. Testa att under en månad var generös med komplimanger och se vad som händer. Visa din partner att hon eller han är speciell och utvald. Var påhittig! En månad borde det vara värt, om det i slutändan ger ett mer kärleksfullt förhållande.
 
Många av de kvinnor jag talat med menar att även deras lust till sex avtagit i samma takt som de känt sig osedda. Så onödigt när det med så små medel går att reparera.
 
Med andra ord; det finns absolut ingenting att förlora med att vara fina mot varandra även om man har varit ihop under många år. Behovet att känna sig älskad av den andra finns alltid där oavsett.

Kommentera här: