Söderåsen med Rickard

Nu när våren börjar komma på riktigt, när ljuset återvänt och temperaturen blivit mer behaglig, längtar jag ut till naturen. Det är en sådan energikick att vistas utomhus i vacker natur och i trevligt sällskap. Blev därför jätteglad när Rickard vill hänga på ut en sväng. Sagt och gjort, jag tog tåget till Landskrona där Rickard mötte upp i bilen.
Jag är på väg! Det kan vara fint från ett tågfönster också!
 
Utflyktsmålet för dagen blev Söderåsens Nationalpark med utgångsläge Skäralid. Vi hade redan innan bestämt oss för att gå Hjortsprångsrundan, en sträcka på 7,7 km. När man ändå tar sig ut är det ju mysigt att vara ute en stund. Perfekt!
 
Utgångsläget Skäralid. Dags att börja gå!
 
Det var delvis ganska stenigt så det gällde att hålla koll på var man satte fötterna. Det och att det blev en hel del snack på vägen, gjorde att vi glömde kolla efter markeringarna och gick fel någon gång. Så det var bara till att vända, göra om och göra rätt =)
 
Efter cirka två timmar var vi sugna på lite käk. Rickard hade gjort mackor plus fixat kaffe och jag hade gräddat pannkakor som vi hade färska bär till. Smakade gott i solen!
 
Mysiga rastplatser får man sällan har för sig själv.
Vi delade stjärterum med detta trevliga gänget som skulle övernatta i huset.
 
En av killarna förevigade oss.
 
 Mätta och belåtna var det dags att klämma sista sträckan.
 
 Högsta utsiktspunkten.
 
 Och så lite nedför!
 
 Tre timmar senare och cirkeln är sluten =)
 
Tre timmar går fort när man har trevligt. Hade allt kunnat vara ute en stund till. Men det är det som är det fina med naturen, den finns till förfogande närhelst andan faller på. Har lovat mig själv att vara ute mycket mer den här våren. Mår verkligen skitbra av det!
 
I bilen på väg hem. 
Tack Rickard för sällskapet och gott snack!
1 Lindis:

skriven

Härlig dag du verkar haft, kram

Svar: Jaaa..älskar att vara ute i naturen =) Kram!
Carina Taxén

Kommentera här: