Pusslet


Livet är allt bra besynnerligt ändå. Det är en evig kamp att få till en tillvaro där man känner att man är i harmoni med sig själv och omgivningen. Det är verkligen ett heltidsjobb. Och det är lika för oss alla, så mycket att tackla och handskas med för att få till den där balansen i livet.
 
Människor kämpar, av olika orsaker och lider förluster av olika slag och alla har vi det gemensamt; Kampen om meningsfullhet. För en del blir det en styrka, en slag drivkraft. För andra kan det vara tungt, som att mortla vatten. Eller som att ha ett extrajobb där uppgiften är att de där tomma luckorna aldrig ska uppstå. För det är i den tomheten det är lätt att ge upp.
 
Ibland skulle det vara skönt att plocka sig själv ur verkligheten.
 
 

Our house...lalala...

Så kom då äntligen dagen som vi väntat på sedan i somras. Vi fick nycklarna till vårt fina hus! Så fantastiskt underbart och samtidigt så overkligt att det är vårt. För det är ett så fint hus och då pratar jag inte bara om i vilket perfekt skick det är, utan den goa, varma känslan man får när man vistas i det. En sådan härlig energi! Inte undra på när det är ett supermysigt par som bott där de senaste 12 åren och det har verkligen satt sig i väggarna. Man mår bra där helt enkelt.
 
Lördagen den 11/11 2017,
det stora ögonblicket =)
 
Vi tog lite lådor med oss som vi packat, hygienartiklar, sov- och badkläder och lite käk så att vi kunde tillbringa vår första natt i huset. Den stora flytten går först om två veckor. Skönt att kunna flytta i lugn och ro.
 
Utsikter från altanen. Mmm...
 
 Del av altanen och ännu en vy.
Egen flaggstång är mysigt!
 
Utsikt från min favoritplats i köket + delar av köket.
 
 Björn donar med tv:n och jag ligger på favoritplatsen =)
 
 Vår fina kakelugn.
 
På lördagskvällen kom Niklas förbi för en titt och för att vara med och inviga utomhusjacuzzin. Var lite skeptisk om jag skulle gilla det men det var väldigt skönt när jag väl kom i.
 
En suddig bild på oss i plurret.
 
Vi sov riktigt gott vår första natt i huset och på morgonen satt jag länge i köket med kaffekoppen och bara njöt. Perfekt start på dagen! Vid lunch kom fina syster och Joakim för en titt. De hade jättegod fruktsallad med sig som "flyttgröt". Innan de vände hemåt igen gick vi en promenad för att kolla lite på omgivningarna.
 
I farten..
 
Nu längtar vi om möjligt ännu mer tills vi får flytta in på riktigt om två veckor, men vi har att göra fram till dess kan jag garantera!

Dansa samba med mig, en dansikal

Både jag syrran älskar att se på dans. Så vi var givna när flera av våra favoriter i Let's Dance-gänget med Tobias Karlsson i spetsen, gästade Konserthuset med sin föreställning "Dansa samba med mig". Showen är en hyllning till Cornelis och vi fick utöver dansen höra hans musik i nya spännande arrangemang. Då två sångarna var dessutom helt fantastiska!
 
Föreställningen handlar mycket om utanförskap och vad det kan göra med oss. Stundtals blev det starkt rent känslomässigt och jag satt med gråten i halsen.
 
Innan föreställningen tog vi oss lite mat på en av stans tapasbarer, det ganska nyöppnade Barrica Mat & Vin. Varsin god öl till det och vi blev mätta och glada inför kvällens föreställning.
 
Så trevligt och gott!
 
 Ett litet axplock från showen.
 
 Slutnumret =)
 
Efter föreställningen hade man möjlighet att mingla med dansarna som alla var väldigt glada och trevliga. Blev några bilder även för oss.
 
Här med Calle Sterner & Sigrid Bernson.
 
 Här har vi superduktiga dansaren Malin Johansson.
 
Hur bra det än var så var vi ändå överens om att den föreställningen "En dans på rosor" ändå var snäppet bättre. Hoppas ändå vi får snart får se detta härliga gäng snart igen. Tack!