Ett med naturen?

Båstads kommun anordnar i höst ett antal vandringar på Bjärehalvön. Vi bestämde oss för att hänga på den första som gick av stapeln igår. När vi satt i bilen skojade vi och undrade om vi kanske skulle bli själva på vandringen. Döm om vår förvåning när det bara vällde in folk där på parkeringen vid träffpunkten. Det var nog drygt hundra personer som dök upp! Fattar ni hur kul det måste sett ut när vi kom vandrandes. Folk som kom i bilar trodde inte sina ögon. Och det blev ju nästan för bra eftersom poängen med att vara i naturen är att få lite lugn och ro samt påfyllning av energi...hahaha...
 
Höstpimpad cykel.
 
Vi startade vid 10-tiden och startade vid operasångerskan Birgit Nilssons föräldrahem. Innan vi började gå berättade kvinnan som driver museet lite om Birgit Nilssons barn- och ungdomstid.
 
Nu är vi på väg. Väldigt vackra omgivningar.
 
Många fina gårdar på vägen.
 
Vandringen gick sedanförbi fornlämningarna på Bjäragården som en av killarna berättade en del anekdoter runt.
 
I höjd med Bjäragården.
 
Älskar stenmurar!
 
Inte helt olikt Österlen.
 
 I hasorna på Björn =)
 
Vi fortsatte sen förbi natursköna Påarp och in i Västra Karups by med kyrkan ochdär  Birgit Nilsson och hennes man har sin gravplats. Där blev det mysig kaffepaus och medhavda äggmackor plus goda pannkakor. 
 
 
 Efter pausen fortsatte vi förbi Drottninghall, en viktig kultplats under bronsåldern där det finns hundratals uthuggna gropar och fotspår.
 
Fortfarande grönt för årstiden.
 
 Utsikt från kultplatsen från ena hållet..
 
...och från andra hållet.
 
 Alltid lika glad =)
 
 Undrande kossor.
 
 
Nio kilometer senare och snart i mål och tillbaka vid museet.
 
Kändes så skönt att få varit ute i några timmar i det vackra vädret. Tack för det!

Jag och självkänslan

 
Jag jobbar med den. Självkänslan. Jag har haft det jobbigt med den och trillar fortfarande ner i osäkerheten ibland, oftast helt i onödan. Ändå hamnar jag där, inte så länge, men tillräckligt för att det ska ta en massa onödig energi. Detta trots att jag ofta får höra att jag gör något bra, är klok, snäll och omtänksam och att folk uppskattar mig.
 
Jag grubblar och blir osäker på mig själv och det stör mig. I perioder av osäkerhet måste jag lära mig att vila i det som är bra, och låta det bära mig tills jag blir säker på mig själv igen.
 
Jag har nu haft ett par jobbiga veckor med mig själv, känt mig just sådär oharmonisk och osäker. Jag tänker för mycket och blir trött på mig själv. Känslor överallt, utanför och innanför.
 
Oftast vet jag att jag duger jättebra och är värd att älskas men mitt mål är att alltid känna så och bära den känslan med mig oavsett hur saker och ting ser ut vara.

En helg med lite av varje

Håhåjaja..vad fort helgen gick! Men så har det varit fullt upp också. I fredags var det i och för sig väldigt lugnt för min del då jag var hemma själv hela kvällen.
 
På lördagen var det dags för lite träning. Friskis hade bland annat bjudit in några gästinstruktörer för att fira att våra omklädningsrum nu är färdigrenoverade. Blev mycket fin och så trivsamt och är verkligen ett lyft för föreningen.
 
Jag valde att köra Cardio Dance-Mix med den superduktiga ledaren Andreas Åsenlund, utbildare och säljare på CL Fitness. Hans pass innehöll inga konstigheter eller svårigheter men han bjöd på massor av härlig energi som verkligen smittade av sig. Så härligt!
 
Med Andreas efter passet.
 
Jag mötte upp Björn, Niklas och Heidi för en tur till Ljungbyhed och Fly N'ride 16, en uppsluppen tillställning en med familjär atmosfär och där man kom nära både flygplan, motorcyklar och bilar. Jag och Björn åkte Lancia dit vilket ju passade bra för dagen.
 
 Vi hade tur för det hade regnat rejält innan vi kom.
 
 Lite pampigt med flygplan.
 
Ett lite mindre plan har just landat.
 
 Där fanns ett museum och det grillades korv till de som ville ha.
 
 Lite kul skylt inne i museét.
 
 Inga kommentarer ;-)
 
Väl hemma tog vi de lugnt i ett par timmar innan vi tog bussen in till stan för att äta en bit mat med goda vänner. Valet föll på Bishops Arms vid Marina Plaza, ett ganska säkert kort.
 
Vi avslutade kvällen på Skip's uteservering. Förmodligen sista gången vi satt ute den här "sommaren".
 
Bildkavalkad från kvällen.
 
Söndag och vi tyckte vädret såg bra ut för en MC-tur. Vi bestämde oss för att åka ner till Bjärred för att hälsa på Rickard och det höll nästan hela vägen. Men vad hjälper det när regnet öser ner rätt ordentligt de sista kilometrarna. Jag var ordentligt blöt när vi kom fram. Har inte de bästa MC-kläderna när det kommer till regn.
 
Rickard bjöd på fika och det blev ett par timmars häng innan vi åkte hemåt igen. I riktigt gott väder. Tack för det!