Ditt & datt och hit & dit

Fredag och vi stannade kvar inne i stan för lite käk i väntan på att det skulle mörkna lite. Det är nämligen ljusfestivalen "Drömljus" under en veckas tid i Helsingborg och i fredags var det premiär. Vi valde att besöka Bab Al Yemen, en libanesisk restaurang. Ganska spartansk inredning och lite dålig service men helt okej mat.
 
Vacker solnedgång över sundet.
 
 Vi är på g. I alla fall en av oss..hahaha..
 
 Ser aningen skeptisk ut. Men det var riktigt gott! =)
 
Vi mötte upp syrran och Joakim som också var inne i stan tillsammans med Joakims föräldrar plus hans brorsa med fru. Vi gick en sväng på stan men fy vad kallt det var! Det slutade med att vi gav upp ganska snabbt då alla ville hem till värmen.
 
På väg mot Stortorget..
 
Lördag och for till Ängelholm för att köpa gardiner till vardagsrummet. Blev även ett par loppisbesök där vi hittade lite smått och gott. Man kan faktiskt hitta riktigt mycket kul bara man har tålamod. Det kan krävas många besök innan man ramlar över något men det är just det som är lite av tjusningen.
 
Ivriga som vi är åkte vi raka vägen hem för att sätta upp gardinerna. Och det blev exakt som vi tänkt oss.
 
Vi vill ha in så mycket av ljuset som möjligt därför så lite gardin som möjligt ;-)
 
 Börja se riktigt hemtrevligt ut.
 
 Lite piff!
 
Idag har vi varit ytterligare en sväng till Ängelholm för inköp av krukor att plantera om växter i. Det är ju den tiden nu när man ska plantera om eller fylla på ny jord till växterna. Jag har alltid varit slarvig med det men har bestämt mig för att det får bli skärpning där.
 
Gjorde världens godaste bananpannkakor idag a la Linas Matkasse. Smakade gudomligt och jättelätta att göra ifall ni vill testa. Innehåller banan, ägg, mandelmjöl, cocos, kardemumma, vaniljsocker och bakpulver. Hojta till om ni vill ha måtten till receptet.
 
Hallon och vispgrädde till..Mums!
 
Annars går tankarna till mina sjuklingar i Vallentuna. De har verkligen kommit in i en ond cirkel med influensa och febertoppar. Fy så tradigt för dem!
 
LIllplutten Sixten var inte alls sugen på att prata när jag ringde.
 
Så var söndagskvällen här och här blir det inte mer gjort idag. Det blir näst sista avsnittet av Bron lite senare och sen är det dags att sova och ladda för en ny arbetsvecka. Imorgon blir det träning på syrrans tuffa medelpuls. Björn har förresten varit med på tabatan på onsdagarna de senaste fyra veckorna. Skitkul att träna ihop. Älskar't!

Kommentera här: