Hemmaträning är underskattat

Man behöver inget gym, ingen träningslokal eller ledare för att få till ett bra träningspass. Jag och Björn tränar ofta själva här hemma, ibland ute och när vädret är lite trist kör vi ett pass inne. Det kan se ut på lite olika sätt. Är vi ute så hittar vi ett ställe där det finns en hyfsat jobbig backe och kanske några bänkar som man kan använda sig av. Ett gummiband får alltid plats i fickan och som man kan göra mycket övningar med. 
 
I backen kör vi ruscher som vi varvar med tabataövningar. Riktigt skoj och effektiv träning samt att det är en perfekt träningsform att köra ihop då det krävs lite pepping från varandra. 
 
Är vi inne och tränar blir det oftast bara tabataövningar som innehåller både kondition och styrka. 
 
Gårdagens tabatapass (blev 8 tabator) gjorde vi nere i vår källare. Visst, vi har gott om plats men det krävs mindre utrymme än man tror.
 
Björn är taggad 😅
 
In action😛
 
Häromdagen när jag körde rusch i backe =)
 
Så hörrni, handen på hjärtat, det finns inga ursäkter att strunta i träningen. Med vilja, envishet och prioritering kommer man långt. Och en promenad eller powerwalk är fullt tillräckligt om man inte vill ta i för mycket. 
 
Tabata = en form av högintensiv intervallträning, HIIT, där du på kort tid kan uppnå väldigt stora träningsresultat. Träningsformen är smart upplagd då du blandar högintensiva övningar så som exempelvis knäböj, armhävningar och olika konditionsövningar, med korta vilor under en förutbestämd tid. 
 
Ex. Kör 20 sekunder träning, 10 sekunder vila och upprepa övningen 8 ggr alternativt dela upp den på 2 varianter. 
 
Let´s go!

Kommentera här: