Skyltsöndag i Lund


För andra året i rad har vi varit på skyltsöndag i Lund. Så nu räknas det nästan som en tradition. Innan vi for jobbade jag drygt tre timmar extra på Öresundskraft och hann svara 80 kundmail. Mötte sen upp Göran på Knutpunkten för tågresan till Lund. När vi kom fram var vi båda jättehungriga så vi var först och käkade på en jättetrevlig restaurang som heter Myntha Kök & Bar. Vi tog varsin tapastallrik med en massa smått och gott på och som smakade jättebra. Jag drack ett glas vin till och Göran tog en öl. Mätta och belåtna begav vi oss sen till Kulturen och deras traditionella julmarknad. Jättemysigt!


Där var lång kö in till Kulturens julmarknad.


Tjej som tillagade och sålde brända mandlar.


Blev jättemysigt med alla marschaller när det började skymma.


Häftiga korvar.


Köpte mig ett par handledsvärmare på marknaden.
Har helt snöat in på handledsvärmare =)

När vi kom ut från Kulturen hade klockan hunnit bli sen eftermiddag och det var helt mörkt ute. Vi gick lite i stan innan vi begav oss till stationen för att köpa biljetter hem. Då det var lite tid över innan tåget skulle gå tog vi en kaffe på Espresso House. Där stötte vi på Linnéa, typ den enda jag känner i Lund. Världen är bra lite ibland. Jättekul att se henne och hon såg ut att må prima.

Vi besökte bland annat Ahlgrens chokladbutik...


...där Göran köpte sina favvisar, teaterkonfekt.

Nu är vi hemma igen och är möra efter en lång mysig dag. Adventsstaken och adventsstjärnan är på plats och lyser upp vårt hem. Nu blir det vrålslappa i soffan som gäller resten av kvällen. Gäsp!


Dagens kloka ord: "Man ska akta sig för att ha så många järn i elden att den slocknar."