När rädslan blir ett hinder

 
Tänk att det finns de som känner så starkt motstånd mot nya erfarenheter, av rädsla för att bryta mönster eller misslyckas, att de aldrig vågar prova någonting nytt överhuvudtaget. Det kan handla om en massa saker som att aldrig våga prova ny sorts mat, inte våga byta jobb, att alltid ta semester på samma ställe, att aldrig kunna ändra en plan, att inte våga testa en ny aktivetet...ja ni fattar.
 
Mitt råd är att alltid fråga sig själv när man inte vågar "Vad är det värsta som kan hända?" Kansker kommer man då till någon slags insikt att rädslan inte står i proportion till verkligheten? Och vad andra tycker om saken har ju ingenting med dig att göra utan är helt och hållet deras problem.
 
Man kan också fråga sig "är jag verkligen mindre värd om jag gör något och misslyckas?" eller "varför ska jag behöva göra allting så bra som möjligt?" Vi behöver inte alltid vara perfekta. Bara gör det!  För att du tycker det verkar kul, intressant eller spännande. Hur det går är inte det som betyder något. Det är det faktum att du vågade som räknas!