Ropa efter vargen.

 
Att säga det som krävs för stunden är en sak. Att däremot leva upp till det är något helt annat. Handling väger alltid mer än ord för det är där saker händer. Skulle aldrig lita på någon där det som sägs ideligen bara stannar vid tomma ord. Så korkat att tro att det ska hålla i längden och att man inte blir genomskådad. Ord utan handling betyder ingenting och sårar och förstör dessutom väldigt mycket. Tilliten skadas och man litar inte på personen ens när de kanske talar sanning.
 
Det är i handling du når önskat resultat. Det är där du gör skillnad. Att tro att man med tjusiga ord har förändrats är ju bara att totalt lura sig själv. Att dessutom bli arg eller besviken då man inte blir trodd på är ju helt befängt. Lite som i fabeln om pojken och vargen.
 
I sagan om pojken och vargen möter ropar fåraherden på grund av tristess att vargen kommer. Men när byborna väl kommer till undsättning möts de av inget mer än fåraherdens skratt. De inser att de blivit lurade. Ändå är det fåraherden som drar det kortaste strået. För när vargen väl kommer är det ingen som sluter upp och hjälper honom och det slutar illa. 
 
Så kan det gå...