Fina Ruffis! Vad gör man inte...

I nästan ett års tid har vi kämpat med en övergiven katt som vistats till och från på vår tomt. Då vi båda är stora djurvänner kände vi tidigt att vi ville hjälpa denna fina kisse. Vi såg tidigt att han nog varit ute länge då hans öron är tilltufsade och att han haltar lite på ett bakben. Han är mer vild en tam man får inte ta på honom mer än när han äter mat. Då går det att får stryka honom försiktigt över huvudet. Ja, vi har gett honom mat ute på tomten.
 
I somras gjorde vi ett helhjärtat försök att integrera honom med vår katt Bonus. Tyvärr utan större framgång. De går inte alls ihop och rök ihop ordentligt på vår altan. Vi märkte också att Ruffis, som vi valt att kalla honom för, är okastrerad, vilket ju inte gör saken lättare.
 
Vi har också märkt på Bonus att han till och från inte vill gå ut och att han varit på sin vakt när Ruffis varit i faggorna. Ingen ultimat situation det heller.
 
Vi blev rekommenderade ett katthem i Halmstad, Djurskyddet Kattfotens katthem, som vi kontaktade i slutet av sommaren. De var tillmötesgående och ville hjäpa oss men hade svårt med plats då det är så många katter som står på kö och behöver hjälp. 
 
Men nu äntligen har vi fått hjälp. Igår fredag for vi upp till katthemmet för att hämta en bur anpassad för att fånga in katter. I morse när han som vanligt stod på farstun och jamade efter sin frukost fick vi honom i fällan. Han blev så klart orolig och jamade och skrek. Gjorde så ont i hjärtat!! Men vi vet ju samtidigt att det är värre för katten att inte ha något ordentligt hem med omsorg och värme. Att han klarat sig så länge i ur och skur, i högsommarvärme och vinterkyla, är ju otroligt. 
 
Det känns som vi gjort katten en stor tjänst och god gärning. Vi kommer att försöka följa upp honom och se hur det går. Rent egoistiskt saknar vi hans närvaro så mycket! En så fin katt 😽 💜
 
Några bilder vi tagit under tiden han varit "hos oss".
 
 I väntan på mat på vår altan.
 
 Så här nära gick det att komma när han åt.
 
 En stunds vila i solen på vår uteplats.
 
 Björn i morse när han förbereder fällan..
 
 Just blivit infångad 😢
 
Inte jätteglad..Vet inte sitt eget bästa ju 😓
 
Vill även påpeka att vi självklart försökt hitta en eventuell ägare till katten på alla tänkbara sätt. Nu kommer de att kolla om han är chippad vilket vi inte kunnat då han som sagt är halvvild. Han kommer att ses över av veterinär, vaccineras och kastreras för att slutligen placeras hos någon vänlig själ som kan ge honom den kärlek han så väl förtjänar.
 
 
Klicka här för att se Ruffis komma och be om frukost på morgonen.
 
Klicka här om ni vill se video på överlämnandet på katthemmet.. 
 
 
 
Tack Ruffis för de fina stunder vi fick med dig!