Allt eller inget? Vad väljer du?

 
 Många lever efter ett svartvitt mönster. För vissa personer finns det inga nyanser. De måste alltid ta sig från A till Ö på fem röda sekunder och allt ska ske på en gång. Plötsligt ska man till exempel börja träna, och då helst varje dag, annars är det inte värt det. Det håller väldigt sällan i längden och oftast använder man någon skitgrej som förevändning för att sluta upp med sina föresatser.
 
Varje insiktsfull människa inser ju att man inte kan göra allt på en gång. Om man istället försöker göra små förändringar varje vecka kan jag lova att man når sina mål mycket snabbare. Vad det än må gälla. Då lär man sig att vara nöjd med minsta förändring som är i rätt riktning. Meningen är ju att det ska vara hållbart i längden, en ny livsstil.
 
Många personer med dålig självkänsla har svårt att förhålla sig lagom till saker. Antingen så kastar de sig in i projekt med 150% eller så vägrar det delta överhuvudtaget. Och när man gett 150% i någon månad, vad finns då kvar att ge? Förmodligen bara en bunt brutna löften och misslyckanden som tär på självkänslan ännu mer.
 
/Många inlägg idag. Är i skrivartagen. Bra terapi!