Ett med naturen?

Båstads kommun anordnar i höst ett antal vandringar på Bjärehalvön. Vi bestämde oss för att hänga på den första som gick av stapeln igår. När vi satt i bilen skojade vi och undrade om vi kanske skulle bli själva på vandringen. Döm om vår förvåning när det bara vällde in folk där på parkeringen vid träffpunkten. Det var nog drygt hundra personer som dök upp! Fattar ni hur kul det måste sett ut när vi kom vandrandes. Folk som kom i bilar trodde inte sina ögon. Och det blev ju nästan för bra eftersom poängen med att vara i naturen är att få lite lugn och ro samt påfyllning av energi...hahaha...
 
Höstpimpad cykel.
 
Vi startade vid 10-tiden och startade vid operasångerskan Birgit Nilssons föräldrahem. Innan vi började gå berättade kvinnan som driver museet lite om Birgit Nilssons barn- och ungdomstid.
 
Nu är vi på väg. Väldigt vackra omgivningar.
 
Många fina gårdar på vägen.
 
Vandringen gick sedanförbi fornlämningarna på Bjäragården som en av killarna berättade en del anekdoter runt.
 
I höjd med Bjäragården.
 
Älskar stenmurar!
 
Inte helt olikt Österlen.
 
 I hasorna på Björn =)
 
Vi fortsatte sen förbi natursköna Påarp och in i Västra Karups by med kyrkan ochdär  Birgit Nilsson och hennes man har sin gravplats. Där blev det mysig kaffepaus och medhavda äggmackor plus goda pannkakor. 
 
 
 Efter pausen fortsatte vi förbi Drottninghall, en viktig kultplats under bronsåldern där det finns hundratals uthuggna gropar och fotspår.
 
Fortfarande grönt för årstiden.
 
 Utsikt från kultplatsen från ena hållet..
 
...och från andra hållet.
 
 Alltid lika glad =)
 
 Undrande kossor.
 
 
Nio kilometer senare och snart i mål och tillbaka vid museet.
 
Kändes så skönt att få varit ute i några timmar i det vackra vädret. Tack för det!