Skyltsöndag i Lund


För andra året i rad har vi varit på skyltsöndag i Lund. Så nu räknas det nästan som en tradition. Innan vi for jobbade jag drygt tre timmar extra på Öresundskraft och hann svara 80 kundmail. Mötte sen upp Göran på Knutpunkten för tågresan till Lund. När vi kom fram var vi båda jättehungriga så vi var först och käkade på en jättetrevlig restaurang som heter Myntha Kök & Bar. Vi tog varsin tapastallrik med en massa smått och gott på och som smakade jättebra. Jag drack ett glas vin till och Göran tog en öl. Mätta och belåtna begav vi oss sen till Kulturen och deras traditionella julmarknad. Jättemysigt!


Där var lång kö in till Kulturens julmarknad.


Tjej som tillagade och sålde brända mandlar.


Blev jättemysigt med alla marschaller när det började skymma.


Häftiga korvar.


Köpte mig ett par handledsvärmare på marknaden.
Har helt snöat in på handledsvärmare =)

När vi kom ut från Kulturen hade klockan hunnit bli sen eftermiddag och det var helt mörkt ute. Vi gick lite i stan innan vi begav oss till stationen för att köpa biljetter hem. Då det var lite tid över innan tåget skulle gå tog vi en kaffe på Espresso House. Där stötte vi på Linnéa, typ den enda jag känner i Lund. Världen är bra lite ibland. Jättekul att se henne och hon såg ut att må prima.

Vi besökte bland annat Ahlgrens chokladbutik...


...där Göran köpte sina favvisar, teaterkonfekt.

Nu är vi hemma igen och är möra efter en lång mysig dag. Adventsstaken och adventsstjärnan är på plats och lyser upp vårt hem. Nu blir det vrålslappa i soffan som gäller resten av kvällen. Gäsp!


Dagens kloka ord: "Man ska akta sig för att ha så många järn i elden att den slocknar."


Dans
Dans, dans, dans...det gör mig lycklig!

Hej alla morgonpigga. Så fick jag äntligen sova lite längre en morgon och när vaknar jag då? Jo, klockan sex! Helt omöjligt att somna om var det också. Så nu sitter jag här i morgonrocken med kaffekoppen och kurar. Alldeles svart ute ju!

Idag är det danceaerobic igen. Jag bara älskar det. Hur jag än mår innan passet så känner jag mig glad och upprymd efteråt. Bättre än alla lyckopiller i världen!

Vi hörs senare! Ha en fin lördag!

Torghandeln på söder


När jag promenerar till jobbet så går jag alltid över söder. Jag måste bara berätta hur imponerad jag är av de invandrare som bedriver torghandeln där. I ur och skur, året om, är det på plats varje dag i veckan utom söndag för att sälja frukt och grönsaker. Från tidig morgon till sena kvällen. Och de är verkligen serviceinriktade! Det är alltid några som står och plockar bland frukten och grönsakerna för att avlägsna sådant som inte ser fräscht ut. Verkligen ordning och reda. Och så billigt som det är sedan. Man borde verkligen gynna dem mer än man gör. Men tyvärr är jag ofta för lat för att först handla på Ica och sen gå till torget för att handla frukt och grönt. Skamligt slött, jag vet!

Bild från i morse när jag passerade torget på söder.

Och det ser alltid lika fräscht ut!

För övrigt har jag varit hos frissan ikväll och klippt och färgat håret. Ja, vad brukar man klippa och färga hos frissan liksom, om inte håret..hehe..Fan vad snyggo man är när man sitter där med folie i hela skallen. Bjussar på en bild på det också =)

Hallo! Visst är man sexig!

På vägen hem från frisören tog jag vägen om Friskis för att få mig ett snack med syrran. Hon var brun och fräsch efter sin amerikavistelse. Vi tog sällskap hem och bestämde för att ses i morgon kväll. Ska bli kul att höra lite hur hon haft det på resan.
När jag kom hem fick jag sätta mig vid dukat bord. Göran hade handlat thai-mat som var jättegod. Blev en del över så det räckte även till lunchlådan till imorgon. Perfekt!

Dagens affirmation: Jag sover gott varje natt och vaknar pigg och utvilad varje morgon.