Jag i ett nötskal!

 
Häromdagen när jag kom från jobbet och stod utanför porten här hemma upptäckte jag att jag glömt mina nycklar på jobbet. Andra gången inom loppet av ett par veckor för och säker för tjugonde gången totalt för övrigt.
 
Så..det var bara till att traska bort till syrran för att hämta extranyckeln. Som om jag inte går tillräckligt mycket redan! Och tack och lov var de hemma denna gången. Sist fick jag sitta under en filt på deras altan och vänta tills de kom hem...hahaha...Det är i alla fall sommar. Eller?? Ja, det kunde ha vart värre hursomhelst.
 
På vägen tillbaka plockar jag upp min hoodie från väskan och vad tror ni ligger där i en av fickorna? Justdeja..nycklarna som "låg på jobbet. Hela jäkla proceduren helt i onödan alltså!
 
Har man ingenting att göra så skaffar man sig! That´s me! ;-)

Checklista - Saker jag inte ska göra mot mig själv 7-9

 
*Sluta tyck synd om dig själv.
"Livet utmaningar kommer av en anledning, för att ändra den väg du är på till en bättre riktning. Reflektera över de saker som har hänt och som du har kämpat dig igenom. Mest de saker som tagit dig till ett bättre liv. Låt andra se att du är starkare idag än du var igår."
 
Där är jag säker. De utmaningar jag gått igenom har verkligen gjort mig till en bättre människa och en starkare person. Jag inser hur mycket det är som det inte är värt att tjafsa om så jag väljer mina strider mycket bättre nu. Min blogg har verkligen hjälpt mig att se min egen personliga utvecklingen. När jag läser tillbaka kan jag se hur jag tänkte då kontra idag.
 
*Sluta hysa agg.
"Lev inte livet med agg i hjärtat. Förlåt dem som måste förlåtas och förlåt dig själv. Att förlåta är inte samma sak som att säga att det som hänt är i sin ordning. Du blir tio kilo lättare. Håll huvudet högt och låt dig inte tryckas ner."
 
Jag är väldigt förlåtande. Vissa oförätter glömmer jag inte men har förlåtit ändå. Jag har blivit misshandlad såväl fysiskt som psykiskt men har valt att förlåta. Jag har blivit bedragen, även det har jag förlåtit. Folk har ljugit massor för mig men blivit förlåtna av mig. Förlåter gör jag i första hand för min egen skull, för att inte bli bitter och älta gammalt skit. Väldigt skön känsla när man kommer dit.
 
*Var inte blind för den glädje som finns i de små ögonblicken
"Njut av de små sakerna för en dag kommer du att se tillbaka och upptäck att det faktiskt var de som betydde något. Den största och bästa delen av ditt liv kommer att vara det små namnlösa stunder du spenderar med någon du älskar."

Det här är så sant! Det finns stunder av lycka som etsat sig fast och som jag aldrig glömmer. Jag kan förnimma känslan när jag vill. Det kan handla om ord som sagts, känslan av stark samhörighet, blickar, något vackert man sett eller hört och som sitter kvar i kroppsminnet.

Bild: Gatubild, Quito Ecuador

Checklista - Saker jag inte ska göra mot mig själv 4-6

 
 * Sluta hänga fast vid det förflutna.
"Du kan inte starta nästa kapitel i ditt liv om du inte avslutar det sista. Lägg det förflutna bakom dig. Det är möjligt och det är nödvändigt. Vi har alla gjort misstag i det förflutna men du är inte dina fel. Som kom visare och bilda istället din framtid."
 
Mycket av mitt förflutna har jag avslutat men vissa saker tog mig åratal. Av den anledningen att jag inte visste hur man gjorde helt enkelt. Det handlar mycket om att förlåta. Och då menar jag inte att det någon utsatt mig för varit okej, utan mer för min egen skull. Att släppa gamla oförätter helt enkelt. Sen har jag gjort saker jag inte är så stolt över och där handlar det om att förlåta sig själv. Det har jag gjort. Jag gjorde mitt bästa med de förutsättningar jag hade då.
 
*Sluta vara rädd för att göra misstag.
 Att göra NÅGOT är tusen gånger bättre att inte göra någonting. Bakom varje framgång ligger det ofta fullt av misstag. Varje felsteg du tar leder dig mot framgång.
 
Här hänger det väldigt mycket på vad det handlar om. I vissa lägen är jag mer rädd att göra fel än i andra. Står det mycket på spel är jag automatiskt mer ängslig att göra något jag ångrar. Men jag försöker att lyssna på magkänslan och tro på mig själv. Jag brukar ställa mig själv frågan; "Vad är det värsta som kan hända om jag gör detta?". Funkar väldigt bra för mig!
 
*Sluta tro att du inte är redo.
Ingen känner någonsin att man är 100 procent redo för en utmaning. Det största möjligheterna finns oftast utanför din trygghetszon. Därför kommer du aldrig att känna dig bekväm i början.
 
Här har jag en del att jobba med. Det finns en del saker jag inte tror jag skulle klara på egen hand och där jag känner mig sårbar. Men å andra sidan kan jag ibland vara väldigt kaxig. Helt beroende på vad det handlar om. Men visst finns det saker jag inte gör av rädsla att inte klara av det. Ett exempel är att åka helt ensam på en resa.
 
Bild: Gotland augusti 2014