Mör i kroppen


Helsingborg vid middagstid idag.

Idag har jag dansat i två timmar, en timme streetdance och en timme discodance. Jättekul! Igår var det en timme salsa så nu känns det i kroppen vill jag lova. Jag och älsklingen däckade nu på eftermiddagen och sov i över en timme så nu blir det väl svårt att somna ikväll.
Vi hade lamporna släckta här igår kväll och när vi väl hade släckt så fick det vara så resten av kvällen. Kikade ut genom fönstret där vid 21-tiden men jag måste säga att jag inte såg någon större skillnad i grannhusen. Det var nog många som struntade helt i att stödja Earth Hour, men jag läste att Sverige sparade in energi motsvarande tio villors årsförbrukning på en timme. Vad tror ni, gör sådanana här kampanjer att vi blir mer miljömedvetna?

Pratade med Annelie idag också. Nu är hon välbehållen hemma från Thailand igen. Skönt! Hon var jättenöjd med resan och hade bara gott att säga om landet. Hon vill helt klart dit igen och rekommenderar verkligen mig att resa dit. Ja, vi får väl se om det blir av någongång. Jag är lite konstig med det där att resa, har inte alls det där suget efter det. Det är nog latmasken i mig återigen, jag är så fruktansvärt bekväm och trivs så himla gott hemma. Annelie hade förresten köpt en jättefin sjal till mig i Bangkok. Blev jätteglad över den!

Läser att tranorna anländer till Hornborgasjön nu, ett vårtecken så säkert som något annat. (Förlåt Ulla, nu pratar jag vårtecken igen). Här får ni, med risk för att bli tjatig, hålla till godo med min krokusar...hihi....Men jag tycker de är så fina!


Tjingeling!

Släcka ljuset & sommartid


Självklart släcker vi ljuset ikväll under Earh Hour 20.30-21.30. Hur gör du?

Idag har det varit riktigt vårväder här i Helsingborg. Nästan tio plusgrader, nästan vinsdstilla och nästan sol (på grund av dis). Lovely! Efter det obligatoriska danspasset gick jag, Sophia och Martina en liten shoppingrunda inklusive lunch på stan. Den där lunchen börjar bli en trevlig vana nu. Vi orkade hitta en relativt nyöppnad butik mitt i stan med helt underbara kläder. Lite dyrt men både jag och Sophia fyndade varsin blus för halva priset så då funkar det ju ändå.


Martina bläddrar bland dyrgriparna....


...och Sophia provar blus för halva priset. Jättesöt!


Mitt fynd! 529 kr och sen halva priset. Jättefin på!
Kommer att bli en favorit i sommar till jeansen.

Idag var det Café Vivas tur att få finbesök av oss =) Ett mysigt ställe med trevlig meny och bra priser. Perfekt kombination!


Mitt val; Bruschetta med getost, soltorkade tomater och rödlök.
Fantastiskt gott! Mmmmm.....

Imorgon kommer Jullan hem från Thailand. Ska bli skönt att ha henne på svensk mark igen. Har chattat med henne en gång och fått ett par sms och allt har varit bra. Hon verkade rikigt nöjd och glad och verkade väldigt förtjust i landet. Tror aldrig jag hört något negativt om Thailand så kankse man borde satsa på en resa dit någon gång. Hursomhelst; Välkommen hem igen älskade dotter!

Och så en liten påminnelse! Glöm inte ställa fram klockan inatt. Nu blir det lite mörkare på morgnarna men i gengäld blir det ljusare kvällar. Det tackar vi för! Själv brukar jag vara lite extra trött första veckan eftersom man förlorar en timme, men det är det värt.Tjingeling!

Tvätt, bankärenden och smyckeparty på tre timmar


Tänk vad mycket man kan hinna på tre timmar. Kom hem klockan fem för att gå direkt ner till tvättstugan och ladda tre maskiner tvätt. Sen upp igen för att ringa banken för andra dagen i rad för att diskutera boränta. Herregud, man får vara högskoleutbildad i ekonomi för att hänga med i alla svängar. Känner mig som en idiot när de drar igång sig med sina termer till höger och vänster. Varför ska det vara så jäkla krångligt!!!!
Efter det rusade jag ner i tvättstugan och hängde tvätt och sisådär kvart över sex kom syrran och hämtade mig för att fara på smyckeparty på hennes jobb. Där var jättemycket fina grejer och jättesvårt att välja. Fick i alla fall med mig lite fina smycken hem.

Köpte denna kedjan...

...för att hänga på detta hjärtat...

...eller detta söta hjärtat med sten och pärlor. Bling, bling!

Jag köpte även ett jättefint armband så nu har man lite att hänga på sig igen. Det var dessutom jättebra priser och det är ju alltid trevligt!

Tjugo i åtta var jag åter i tvättstugan för att vika tvätt och strax efter åtta var jag uppe i lägenheten igen, hej och hå. Allt detta hann jag alltså på tre timmar. Inte undra på att man känner sig stressad ibland. Blodsockret var i alla fall rejält i botten eftersom jag inte hunnit äta sen lunchen. Så nu har jag äntligen fått lite i magen och känner mig lite bättre. Blir så grinig när jag slarvar med maten och huvudvärken kommer som ett brev på posten.

Men än återstår att bädda rent i sängen plus ordna något att äta till lunch imorgon. Sen tror jag minsann att jag kommer att vara rejält trött (det är jag förresten redan) så då blir det nog skönt att krypa ner i sängen (med rena lakan) och invänta Göran som jobbar kvällspasset den här veckan och är hemma först vid 23-tiden.

Imorgon är det i alla fall fredag igen och det det tackar jag för. Ska bli underbart skönt med helg igen.

Tjingeling!