Middagtips

Vad blir det för gott om man tar dessa ingredienser?

 

Jo, världens godaste Chili Con Carne =) Tadaaam!!

 

Receptet är "Den nakna Chilin" av Jamie Oliver och är en lite lyxigare modell av rätten. Jättegod! Här kommer det i fall ni vill testa. Jag brukar göra dubbelt upp så har man till typ tio matlådor extra.

 

500 g högrev eller nötfärs
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 strukna tsk chilipulver
1 färsk chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 rågad tsk mald spiskummin
Salt och nymalen svartpeppar
200 g soltorkade tomater i olja
2 burkar krossade tomater
1/2 kanelstång
2 burkar röda bönor

Skär högreven i bitar och gör köttfärs av den i matberedaren. Finhacka lök och vitlök i matberedaren och fräs dem mjuka i lite olivolja i en stor kastrull. Rör i chilipulvret, chilifrukten och spiskummin. Salta och peppra. Häll i köttfärsen bryn den.

Kör de soltorkade tomaterna till en pasta i matberedaren och häll dem i kastrullen. Lägg i kanelstången, häll i burktomaterna samt ca 3 dl vatten. Låt puttra på svag värme i en timme. Häll spadet av bönorna, blanda i dem och låt koka i 30 minuter till.

Servera med sallad och creme fraiche- och citrondressing:


1 stor citron, kluven på tvären
3 msk olivolja
3 msk creme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
2 rågade tsk dijonsenap
salt och peppar

Stek citronhalvorna med snittytan neråt i lite olja i ca 5 minuter tills de mjuknar. Pressa ur saften i en skål och rör i övriga ingridienser.

 

Dressingen, som man bara ringlar över, är helt underbar och sätter verkligen pricken över i:et på rätten. Ett gott bröd till är också ett måste. Smakligt måltid!

 

Tjingeling!

1 Ulla:

skriven

jag har väl typ världens sämsta fantasi när det gäller mat och kan aldrig förstå hur nåt ska smaka när jag ser ingredienser men färdiga rätten ser ju väldigt smarrig ut!=)

Kommentera här: