Ostplättar
Här kommer ett tips på goda ostplättar! De är ungefär som bröd i konsistensen och är goda att och duka upp som tilltugg på festen. Perfekta även som mellan- eller kvällsmål. Funkar med pålägg, men är lika goda att äta som de är. De är även som gjorda som tillbehör till soppa och de går att frysa in. Här kommer receptet;
Så här gör du (6-8 plättar):
3 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl riven ost (jag föredrar västerbottenost)
1. Värm ugnen till 200°C.
2. Vispa ihop ägg, fiberhusk, bakpulver och salt.
3. Tillsätt den rivna osten.
4. Klicka ut 6-8 msk (beroende på vilken storlek som önskas) av smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
5. Grädda tills de är gyllenbruna (ca 10 min).
Voila!
skriven
Äter man som de är bara?