Fortsättning retreat Österlen

Vad sägs om att vakna till vacker sång istället för väckarklockan? Varje morgon klockan halv sju kom Karin och sjöng för oss i korridoren. Underbart att bli väckt av denna underbara stämma. Innan frukost hade vi yogapass de flesta dagarna och därefter bröts tystnaden och vi fick börja tala med varandra igen. 
 
Till frukost serverades gröt varje morgon plus knäckebröd med jättegod hummus till eller vanlig ost för de som önskade. Inget kaffe serverades på hela veckan men däremot té. 
 
Tisdag förmiddag ägnades åt delning, intuitiv vägledning och expansiva övningar. Lite läskigt först men man vänjde sig rätt snabbt. 
 
Vid 13-tiden var det lunch och därefter fri tid fram till klockan 18. Vädret var ju helt fantastiskt hela veckan så det blev en del promenader i omgivningarna och utflykter runtom i trakten. Första dagen gick jag runt i omgivningarna i ett par timmar.
 
 Skogspromenad på egen hand.
Skönt att vara ensam.
 
 Älskade natur. Dömer aldrig!
 
 Dofterna i skogen..mmm...
 
 Träffade på denna fina kissen inne i skogen.
 
 
 Underbart med kornfält.
 
 Rågen är inte så ful den heller.
 
 Vallmon blommade för fullt.
 
 Korna var rätt utsatta av flugorna.
 
 Granngården. Fint namn!
 
 Österlen...verkligen så fint!
 
 Lite mulet första dagen men det fick vi igen med råge.
 
 Grönt och lummigt.
 
Dags för middag som serverades klockan 18 varje dag. Allt vegetariskt och jättegott. Efter middagen hade vi guidad andningsmeditation, vilket var helt nytt för mig. Väldigt kraftfullt och omvälvande. Var väldigt skönt efteråt och kvällen avslutades med avslappning innan vi gick in i tystnad (Mauna).
 
Onsdag och tystnaden bröts efter frukost. Förmiddagen och fram till lunch ägnades åt delning, intuitiv vägledning och expansiva övningar. Jättespännande! 
 
På eftermiddagens lediga tid tog jag en sväng till Havängsområdet och sen vidare till Kivik för att en promenad i de underbara gränderna där.
 
 Haväng med sina stora och mäktiga träd.
 
Havängsdösen, en gammal stenkammargrav från stenåldern,
dvs ca 5500 år gammal.
 
Ganska lugnt och fridfullt denna eftermiddag.
 
Havängs vackra strand.
 
 Framme i Kivik.
 
Underbar rosenbuske.
 
 Älskar kullerstenen som passar så bra in i miljön.
 
 Idylliskt..inte sant...
 
 Inbjudande..
 
Efter middagen bjöd onsdagen på kvällsyoga, även det på Havängsområdet. Vilken vacker kväll det blev. Är så tacksam att jag fått uppleva detta!
 
Vi promenerar i vacker natur till platsen
där vi ska ha yogapasset.
 
 Vilket fantastisk land vi lever i!
 
 
 Uppe på den här kullen med
utsikt över havet körde vi vårt yogapass.
 
 Och så lite avslappning på det.
Magiskt!
 
Vid halv tio var vi tillbaka på gården och då är man riktigt skönt trött. Underbart att få krypa ner och veta att man vaknar till sång.
 
Fortsättning följer...

Kommentera här: