Ett oskrivet blad

Så var det nytt år igen och tänk vad mycket jag värderat om under året som gått. Att jag inte kan ta någonting för givet visste jag ju rent förståndsmässigt sedan innan, men hur mycket mer har jag inte blivit varse det under året som gått?
 
Vem hade kunnat ens drömma om att det skulle bli som det blev? Jag inser ännu mer att det gäller att leva i nuet och verkligen göra det bästa bästa av den situation man befinner sig i för tillfället. Att allt man förr tog för givet inte alls är något självklart. 
 
Jag känner stor ödmjukhet inför det kommande året och visst hoppas jag som alla andra att det ska bli bättre än det som gått. Men det är verkligen inget man kan räkna med. Att vad som helst kan hända vet vi nog alla vid detta laget. 
 
Att göra det bästa av situtationen utifrån de förutsättningar jag har är däremot eftersträvansvärt. Naturen har verkligen varit vår räddning. Vet inte hur jag hade klarat mig utan den. Så rogivande och läkande den är! Det är en enorm frihetskänsla att veta att den alltid är tillgänglig. Tack, tack, tack 🙏
 
För att inte tala om träningen!
Vi har verkligen hållt igång den bra vilket 
fått oss att må bättre på alla plan.
 
Vår nyårsafton blev så mysig. Vi var helt själva och vi fick till en riktigt trevlig nyårsmeny på tre rätter. Kvällen är ju lång när man väntar på tolvslaget så vi tog det lugnt och tog paus mellan rätterna. Perfekt om man inte vill äta sig proppmätt!
 
Som förrätt hade vi grillade pilgrimsmusslor på en bädd av ruccola, tomater med lite dressing på som vi sen toppade med hyvlad parmesan. Riktigt gott!
 
Pilgrimsmusslorna på grillning.
Receptet hittar ni här!
 
 Den färdiga förrätten.
 
 
Lite MOÊT satt fint till 😊
 
Till varmrätt körde vi en klassiker; Oxfilé med potatisgratäng och lite lyxigare sallad med bland annat färska jordgubbar i. Var också en höjdare! Köttet blev perfekt efter att vi först förstekt det i grillpannan och sen lät det stekas färdigt i ugnen. 
 
Ett glas rött till det!
 
 Efterrätt under tillagning.
 
Efterrätten bestod av frukt som man själv kan välja efter tycke och smak. Vi använde färsk ananas, kiwi, äpple och apelsin. Man värmer sedan den hackade frukten i stekpannan tillsammans med smör och lite honung. Häll på en skvätt apelsinlikör och flambera. Vi fyllde sedan varsin pannkaka med den goda frukten, som en crépes. Björn hade gjort hemmagjord vaniljglass som vi hade till. Så fräscht och gott!
 
Nöjda och glada miner 😋
 
Champagnen räckte även till att skåla in det nya året med. Bonus var så duktig. Visst blev han rädd när alla smällare och raketer drog igång men det var ingen större fara med honom. Pratade lugnt med honom och klappade honom genom det hela. Lillgubben!
 
Älskade katt!
 
På årets första dag tog vi en tur till Laholm och gick en sträcka på åtta kilometer vid Hökaslingorna. Väldigt flack terräng som gör att många springer där. Man hamnar på både skogsstig och strandskog. Väldigt trevligt måste jag säga.
 
 Ett stycke skogsväg.
 
 Här lite närmare havet.
 
 Här vid ett av vattendragen. 
Alltid vackert där det finns vatten.
 
Gott Nytt År alla vackra själar därute 💜

Kommentera här: